Hoe sluit je de orgasme-kloof?

Hoe sluit je de orgasme-kloof?

De orgasme-kloof is echt. Maar gelukkig kunnen we met de juiste informatie er samen aan werken om het af te sluiten

De orgasmekloof bestaat uitsluitend in heteroseksuele relaties... en verwijst naar het feit dat mannen vaker een orgasme hebben dan vrouwen. In feite meldde 95% van de heteroseksuele mannen dat ze 'meestal' of 'altijd' een orgasme ervoeren tijdens seks, vergeleken met 65% van de vrouwen (en slechts 39% van de vrouwen van middelbare leeftijd). De cijfers verschillen per onderzoek, maar de conclusie blijft: heteroseksuele mannen komen meer dan de vrouwen met wie ze slapen.

Dus wat geeft? Waarom hebben heterovrouwen minder orgasmes dan hun mannelijke tegenhangers?

 

Twee andere hiaten helpen dit genderprobleem te verklaren.

Lesbische versus heteroseksuele seks: Onderzoek toont aan dat de orgasme-kloof een non-issue is in lesbische relaties - omdat deze in wezen verdwijnt. Met lesbische vrouwen die 86% van de tijd een orgasme ervaren. Interessant genoeg werden de orgasmes van mannen niet beïnvloed door hun seksuele geaardheid.

Vrouwen alleen versus met een partner: Vrouwen hebben significant meer orgasmen tijdens het masturberen dan met een partner. Dus - als lesbische vrouwen en masturberende vrouwen meer orgasmen hebben dan vrouwen wanneer ze seks hebben met mannen ... wat veroorzaakt deze genderkloof in heteroseksuele seks? Hoewel het zou kunnen lijken dat de betrokkenheid van de penis de schuld is, is de orgasme-kloof een cultureel probleem.

Hier zijn slechts een paar redenen waarom de orgasme-kloof even complex als cultureel is.

 

De overwaarderende penetrerende seks

Als samenleving overschatten we penetrerende seks. Slechts 3 tot 10% van de vrouwen komt op betrouwbare wijze tot een orgasme door alleen penetratie, maar de maatschappij presenteert ons consequent beelden van vrouwen die verbluffende orgasmes hebben door geslachtsgemeenschap in films, porno en op tv.

Onze taal vertelt een soortgelijk verhaal. We gebruiken de woorden 'seks' en 'gemeenschap' door elkaar en stimulatie van de clitoris wordt beschouwd als 'voorspel' en maakt geen deel uit van de hoofdgebeurtenis. We hebben talloze bijnamen voor 'penis' en weinig (of geen) voor de clitoris. Dit alles resulteert in verkeerde informatie, valse verwachtingen en koppels die denken dat ze het verkeerd doen.

 

Het taboe op vrouwelijk genot

Er zijn eindeloze culturele redenen die bijdragen aan de orgasmekloof, maar ze lijken allemaal voort te komen uit onze ontkenning van vrouwelijk genot. Om te beginnen is seksuele voorlichting meestal niet gericht op plezier. Opgroeien, onze definitie van 'seks' begint met een man die een erectie krijgt en eindigt met ejaculatie. Onze samenleving beoordeelt vrouwen op het genieten van seks, het hebben van losse seks en het hebben van meerdere seksuele partners. En toch is het essentieel om openlijk met je partner te kunnen communiceren om een orgasme te bereiken.

U begrijpt waarom het moeilijk kan zijn om expliciet te vragen om iets dat onze samenleving ontkent. Bovendien worden veel vrouwen geplaagd door zelfbewustzijn tijdens seks ... en het is eigenlijk onmogelijk om een orgasme te krijgen terwijl je in je maag zuigt. Ten slotte vereist het bereiken van een orgasme een opmerkzaamheid die maar weinigen van ons in ons dagelijks leven onder de knie hebben, laat staan in ons seksleven.

 In een interview met Cosmo legde Nicki Minaj uit dat ze orgasmes eist van haar seksuele partners. Ze legde ook uit dat ze haar vrienden leert hoe ze orgasmes kunnen eisen (en ontvangen) van hun mannelijke partners: “Ik eis dat ik klaarkom. Ik vind dat vrouwen dat zouden moeten eisen. Ik heb een vriendin die nog nooit in haar leven een orgasme heeft gehad. In haar leven! Dat doet pijn aan mijn hart. Het is koekoek voor mij.”

 

De orgasme-kloof sluiten

Het dichten van de orgasme-kloof komt neer op opleiding, kennis van de clitoris en de bereidheid om die kennis toe te passen.

Om de orgasme-kloof te dichten, moeten we de stimulatie van de clitoris en de penetratie gelijk houden. De meeste vrouwen hebben stimulatie van de clitoris nodig om een orgasme te bereiken, en niet alleen penetratie. Zowel vrouwen als mannen moeten dit begrijpen en deze kennis echt toepassen.

Want als het gaat om de orgasmekloof, is het werk nog lang niet voorbij - niet alleen om het bewustzijn van het bestaan ervan te vergroten - maar ook om de diepe en complexe redenen te onderzoeken waarom het zo moeilijk is voor vrouwen om orgasmes te vragen en te ontvangen. We moeten mensen de tools geven die ze nodig hebben om hun eigen seksuele genot te verkennen, en het vertrouwen om dat met hun partners te communiceren.

Het toevoegen van speelgoed aan de mix kan een fantastische manier zijn om je partner precies te laten zien wat voor jou werkt en om je niveau van intimiteit te vergroten. Het normaliseren en gebruiken van vibes is een eenvoudige manier om de kloof te dichten; vibes zijn een geweldige aanvulling op het voorspel en kunnen uitwendig worden gebruikt tijdens penetrerende seks.  • Copyright © 2023 Condooms.be