Anaal condooms: wat je moet weten over veilige anale seks

Anaal condooms: wat je moet weten over veilige anale seks

Condooms kunnen zwangerschap en soa's tijdens vaginaal contact helpen voorkomen. Wat gebeurt er als je de spannende en verleidelijke wereld van anale seks betreedt? Je zou kunnen overwegen omdat het zinvol is om een condoom te gebruiken tijdens anale geslachtsgemeenschap, ongeacht of je homo of hetero bent.

Geen raadsels meer! We zijn hier om de do's en don'ts van condoomgebruik tijdens anale seks en suggesties voor een veilige en gezonde ontmoeting te bespreken. Dus laten we het hebben over de functie die condooms dienen voor plezier terwijl je je avontuurlijk voelt.

Wat is anale seks?

Anale seks is het inbrengen van je penis, vingers of voorwerpen in iemands rectum. Het gaat meestal om anale stimulatie en penetratie om seksueel genot en orgasme te verhogen. Daarom is het populair geworden onder volwassenen die alleen of met een partner willen experimenteren met hun seksualiteit.

Hoe verschilt anale seks van vaginale seks?

Anale seks kan zowel plezierig als riskant tegelijk zijn, afhankelijk van wat je doet en hoe je het aanpakt. In tegenstelling tot vaginale seks, waarbij je geen extra glijmiddel nodig hebt, is het gebruik van extra glijmiddel tijdens anale geslachtsgemeenschap essentieel omdat het wrijving tussen oppervlakken helpt verminderen en pijn minimaliseert.

Bovendien is anaal weefsel veel gevoeliger dan vaginaal weefsel, dus het vereist meer zorg en zachtheid; anders kan het pijn of scheuren van het anale weefsel veroorzaken.

Hoe comfortabele anale seks te hebben?

Als je anale geslachtsgemeenschap hebt, is een goede voorbereiding van cruciaal belang. Hier zijn een paar suggesties om in gedachten te houden voor, tijdens en na om veilige en comfortabele anale seks te garanderen:

Ontspan - Zorg ervoor dat je ontspannen bent en geniet voordat je met anaal spelen begint. Je kunt verschillende stimulatietechnieken gebruiken, zoals massage of voorspel, om je spieren te helpen ontspannen. Neem daarnaast indien nodig pauzes zodat alles voor beide partijen leuk blijft.

Gebruik altijd glijmiddel - Het is essentieel voor een plezierige ervaring, omdat het helpt wrijving tussen oppervlakken te verminderen en pijn te minimaliseren. Het is van vitaal belang bij anale seks om ongewenste verwondingen te voorkomen.

Doe het langzaam - Je hoeft je niet te haasten, het is beter om het rustig aan te doen, en dit advies is van toepassing op alle soorten seks. Als jullie allebei de tijd en zorg nemen om anale seks zo comfortabel mogelijk te maken, zal je ervaring succesvol zijn. En vergeet niet dat u zo snel of langzaam kunt gaan als u prettig vindt.

Reinheid is essentieel - Reinheid is de sleutel bij alle vormen van seksuele activiteit, vooral bij anale seks. De potentiële puinhoop die anale geslachtsgemeenschap kan veroorzaken, is een van de grootste zorgen. Hoe netjes of voorbereid je ook bent, vies worden kan altijd.

Voorbereid zijn door te douchen en een klysma te nemen voor je ontmoeting is een goed idee. Het gebruik van een condoom is noodzakelijk om een barrière te vormen tegen bacteriën en mogelijke soa's.

Moet ik altijd een condoom gebruiken tijdens anale seks?

Wij zeggen altijd ja! Condooms zijn de meest effectieve manier om jezelf te beschermen tegen ongewenste zwangerschap en soa's tijdens anale seks. Het is een van de eenvoudigste manieren om gezondheidsrisico's in verband met anaal spel te minimaliseren.

Je zou kunnen denken dat je niet zwanger kunt worden van anale seks (anale seks kan je manier zijn om zwangerschap te voorkomen), maar om zeker te zijn dat je ongewenste zwangerschap voorkomt, moet je toch een condoom gebruiken tijdens anale seks.

Sperma zwemt, en je realiseert je misschien niet dat je tijdens een gepassioneerd moment bezig bent geweest met dubbeldippen.

Gebruik nooit het zelfde condoom voor orale seks en anale seks

Een latex condoom is een betrouwbare bescherming tegen seksueel overdraagbare infecties, die wil je daarna niet gebruiken bij orale seks. Voor elke verandering van seks is het advies om een nieuw condoom te gebruiken.

Welke soorten condooms zijn het beste voor anale seks?

Bij het kiezen van condooms moet je ervoor zorgen dat ze goed passen en voldoende glijmiddel bevatten, zodat er geen ongemak is of scheuren van het delicate anale weefsel. De maat moet strak zitten, maar niet te strak. Lees meer over het kiezen van de juiste maat condooms door op de link te klikken.

Om veilige anale penetratie te garanderen, raden we aan om condooms te gebruiken die extra dik zijn en een extra grote kopdiameter hebben (zoals die in de Extra Safe-reeks van Durex). Als je een glijmiddel op siliconenbasis gebruikt, zorg er dan voor dat je een condoom met siliconenbasis glijmiddel gebruikt; evenzo, als je een glijmiddel op waterbasis gebruikt, gebruik dan een latex condoom.

Andere tips voor geweldige anale seks

Een andere methode om je seksualiteit te verkennen en nieuwe niveaus van plezier te ervaren, is door middel van anale seks. Voordat je zich echter vastlegt, moet je een paar dingen weten over veilig en comfortabele anaal spel.

Je moet een condoom gebruiken tijdens anale seks om het risico op het krijgen of overdragen van een soa te verminderen. Hoewel mannencondooms misschien niet zo lang meegaan als vrouwencondooms, zijn ze over het algemeen veiliger voor anale geslachtsgemeenschap.

Houd een paar extra latex condooms bij de hand en beweeg langzaam. Jij en je geliefde kunnen veilig het fascinerende rijk van anale seks verkennen met voldoende tijd en extra glijmiddelen.

Voorkom seksueel overdraagbare aandoeningen met extra sterke condooms

Om ervoor te zorgen dat je de meeste voldoening uit je ervaring haalt, zijn hier onze top 4 suggesties voor de beste condooms voor anale seks:

Condoom.nl Extra Sterk condoom

Condoom.nl anaal condooms

Je moet van een condoom op aan kunnen: hij moet heel blijven zodat je zonder afleidingen en vooral veilig van elkaar kunt genieten. Ons huismerk condooms biedt je het model Extra sterk met verhoogde gladheid, dat tegen een stootje kan.

Condooms zijn er om je bescherming te bieden tegen zwangerschap en/of soa’s. Je moet erop kunnen vertrouwen dat ze heel blijven, ook in het heetst van de strijd. Heb jij eerder meegemaakt dat een condoom scheurde, dan is het tijd voor een sterker model. 

Durex Extra Safe

Durex anaal condooms met het meeste glijmiddel voor een gladder gevoel.

Deze condooms, gemaakt met extreem plezier in het achterhoofd, zijn dikker dan conventionele condooms, maar met een dikkere wanddikte van 0,08 mm zijn ze nog steeds dun genoeg om bij elke stoot krachtige sensaties te produceren.

De Durex Extra Safe Condooms zijn een uitstekende optie voor ruige vaginale seks, ook al hebben de fabrikanten ze gemaakt met anale seks in het achterhoofd. Het product is geschikt voor mannen die een groot condoom willen, heeft een nominale breedte van 56 mm en is 220 mm lang. De Durex Extra Safe Condooms zijn gemaakt van natuurlijk  rubberlatex en zijn geur- en smaakvrij.

Durex Perfect Gliss anaal condooms

Durex Perfect Gliss condooms, anaal condooms met extra glijmiddel, verpakking van 10

Je kunt nog steeds alle gevoelens ervaren en van seks genieten, ondanks de dichtheid van het condoom in vergelijking met standaardcondooms. Deze condooms bieden het hoogste niveau van comfort en bescherming door extra veel glijmiddel.

De soepele, naturel kleurige Durex Perfect Gliss condooms condooms passen perfect bij je contouren. Ze hebben een nominale breedte van 56 mm, waardoor ze ideaal zijn voor iedereen die een normale pasvorm nodig heeft en zijn extra vochtig. Als je deze condooms gebruikt kun je die goed gebruiken met Durex Perfect Gliss anaal glijmiddel op siliconen basis.

Je kunt de Durex Perfect Glide condooms echter niet gebruiken als je allergisch bent voor latex, omdat deze zijn gemaakt van natuurlijk rubberlatex.

Pasante Extra Condooms

condooms voor anaal gebruik. voorbehoedsmiddel voor in de anus met het meeste glijmiddel , verpakking van 12

Pasante maakt Extra Condooms voor mensen die houden van ruiger en intenser bedtijdspel of die extra glijmiddel nodig hebben om het genot te verhogen tijdens anale seks of bij vaginale droogheid. Deze condooms, die een nominale breedte van 52 mm en een lengte van 190 mm hebben, passen bij alle mannen die gewoonlijk een condoom van conventionele maat dragen.

Deze condooms zijn ideaal voor anale en vaginale seks omdat ze iets dikker zijn dan gewone condooms, maar toch perfect passend voor optimaal comfort en genot.

De natuurlijke rubberlatex die wordt gebruikt om Pasante Extra-condooms te maken, is vrij van dierlijke bestanddelen. Ze zijn ideaal voor gewetensvolle consumenten en mensen met een gevoelige huid omdat ze huid- en veganvriendelijk zijn.

Skyn Extra Lube

condooms ideaal voor anale seks extra gehydrateerd

Bent u op zoek naar een latex vrij condoom met extra glijmiddel, normaal passend om je seksleven te verlichten? Overweeg Skyn Extra Lube Mates latexvrij Condoom als je de beste anale sekservaring wilt. Skyn maken condooms om het hoogste niveau van bescherming tegen soa's te bieden.

Het glijmiddel dat in de condooms wordt gebruikt, is niet zaaddodend. Hoewel al licht gesmeerd, raden we je aan om altijd extra glijmiddel te gebruiken om wrijving te verminderen en het plezier te vergroten.

Skyn maakt deze condooms van polyisopreen. De nominale breedte van deze condooms is 52 mm, geschikt voor anale seks.  • Copyright © 2024 Condooms.be