Klaarkomen uitstellen

Filteren
Sorteer op:

11 artikelen

  Veel koppels, en in het bijzonder jonge mannen, ondervinden regelmatig het probleem van voortijdige ejaculatie, wat het seksuele genot en de intimiteit kan beïnvloeden. Dit veelvoorkomende verschijnsel, waarbij de man te snel tot een hoogtepunt komt, kan stress en ongemak in de slaapkamer veroorzaken. Het is belangrijk om te erkennen dat voortijdige ejaculatie een veelvoorkomend probleem is, dat invloed heeft op de seksuele gezondheid en tevredenheid van veel stellen wereldwijd.

  Hoe werken orgasme vertragende condooms?

  Orgasme vertragende condooms bevatten meestal een kleine hoeveelheid lokaal verdovend middel, zoals benzocaïne of lidocaïne, aan de binnenkant van het condoom. Dit verdovende middel helpt de gevoeligheid van de penis tijdelijk te verminderen, wat kan helpen om de ejaculatie uit te stellen.

  Wat is voortijdige ejaculatie?

  Voortijdige ejaculatie is een relatieve term; sommige stellen genieten misschien van lange vrijpartijen elke nacht van de week, terwijl anderen de voorkeur geven aan een snelle afloop. Internationale richtlijnen definiëren de aandoening echter als het regelmatig ejaculeren binnen één minuut na penetratie van de partner.

  Voortijdige ejaculatie treedt op wanneer een man sneller klaarkomt dan hij of zijn partner zou willen tijdens seks. Er is geen vastgestelde tijd voor hoe lang seks zou moeten duren, maar sneller ejaculeren dan gewenst is een veelvoorkomend verschijnsel en kan meestal gemakkelijk worden behandeld.

  De beste manier om te beoordelen of je ejaculatiesnelheid je relatie beïnvloedt, is erover praten. Als je klaarkomt voordat je partner plezier kan beleven aan de seks, is het waarschijnlijk tijd om je opties te overwegen.

  Wat veroorzaakt voortijdige ejaculatie? 

  Er zijn twee soorten voortijdige ejaculatie. Primaire voortijdige ejaculatie wordt gediagnosticeerd als je altijd al dit probleem hebt gehad, terwijl secundaire  voortijdige ejaculatie- soms bekend als verworven voortijdige ejaculatie - optreedt wanneer de aandoening later in het leven ontstaat.

  Volgens de seksuologen wordt primaire voortijdige ejaculatie vaak veroorzaakt door psychologische factoren, zoals het hebben van een traumatische seksuele ervaring op jonge leeftijd. Secundaire voortijdige ejaculatie kan echter worden veroorzaakt door zowel psychologische als fysieke factoren, waaronder depressie, stress of ontsteking van de prostaat.

  Er zijn verschillende oorzaken voor voortijdige ejaculatie, waaronder psychologische factoren zoals angst voor seksuele prestaties of depressie, en fysieke factoren zoals hormonale afwijkingen, schildklierproblemen of prostaatproblemen. Als je niet zeker weet wat de oorzaak is, is het heel belangrijk om een afspraak te maken met een huisarts, zodat je de kern van het probleem kunt aanpakken.

  Zijn orgasme vertragende condooms veilig te gebruiken?

  Ja, deze condooms zijn over het algemeen veilig voor de meeste mensen, zolang ze worden gebruikt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Echter, mensen die allergisch zijn voor lokale verdovingsmiddelen of latex (als het condoom van latex is gemaakt) moeten andere opties overwegen.

  Kan iedereen orgasme vertragende condooms gebruiken?

  Personen met een bekende allergie voor lokale verdovingsmiddelen of de andere bestanddelen in de condooms moeten ze vermijden. Het is ook aan te raden om eerst een klein gebied van de huid te testen op allergische reacties voordat het product volledig wordt gebruikt.

  Verminderen orgasme vertragende condooms het plezier?

  Sommige gebruikers melden dat het verminderen van de gevoeligheid ook een beetje van het plezier kan verminderen, maar anderen vinden dat de verlengde duur van de seksuele activiteit dit ruimschoots compenseert.
  Hoe lang voor de geslachtsgemeenschap moet het condoom worden aangebracht?
  Orgasme vertragende condooms werken het beste als ze worden aangebracht onmiddellijk voordat de geslachtsgemeenschap begint, zodat de verdovende gel de tijd heeft om effectief te worden.

  Kunnen orgasme vertragende condooms met glijmiddel worden gebruikt?

  Ja, deze kunnen samen met glijmiddel worden gebruikt. Zorg er echter voor dat het glijmiddel compatibel is met het materiaal van het condoom (bijvoorbeeld op waterbasis voor latexcondooms).

  Hoe effectief zijn orgasme vertragende condooms in het vertragen van een orgasme?

  De effectiviteit kan variëren per persoon, afhankelijk van individuele gevoeligheid en andere factoren. Veel gebruikers melden echter een merkbare vertraging van de ejaculatie.

  • Copyright © 2024 Condooms.be