Inhoud


Aroma glijmiddel


Smaak glijmiddel

Filteren
Sorteer op:

22 artikelen

  Als je elkaar een intieme massage gaat geven, kan dat al snel tot seks leiden. Maar waar moet je op letten bij het gebruik van massageolie? Kun je massageolie ook als glijmiddel gebruiken? Wij hebben het voor je uitgezocht.

  Massageolie en vulva's

  Het is niet aan te raden om massageolie op of tussen de schaamlippen te gebruiken en zeker niet in de vagina. Veel massageoliën bevatten essentiële oliën en geuren. Veel vrouwen hebben last van irritatie of kunnen zelfs een schimmelinfectie krijgen van deze stoffen.

  Massageolie en condooms

  Daarnaast is de kans groot dat de olie in massageproducten condooms aantast. Hierdoor kan het condoom gemakkelijk scheuren. Onderzoek heeft aangetoond dat een condoom kan scheuren, zelfs als het minder dan 60 seconden aan olie is blootgesteld.

  Glijmiddel als massageolie?

  Het is dus geen goed idee om een massageolie als glijmiddel te gebruiken. Maar hoe zit het andersom? Kun je een glijmiddel als massageolie gebruiken?

  Het antwoord daarop is eigenlijk ‘nee’. De meeste glijmiddelen op waterbasis bevatten glycerine, dat erg plakkerig wordt als je het op de huid aanbrengt. Zoek daarom naar glijmiddel op waterbasis zonder glycerine. Het nadeel van glijmiddel op waterbasis zonder glycerine is echter dat het zeer snel droogt.

  Als massageolie kun je natuurlijk een glijmiddel op siliconenbasis gebruiken. Dat werkt prima, droogt niet snel uit en blijft lang glad. Het enige nadeel is dat het snel vlekken maakt op je beddengoed en dat je het moet afwassen omdat het niet in de huid dringt.

  Durex 2-1 Massage gel

  Er zijn eigenlijk twee oplossingen. Ten eerste kun je natuurlijk gewoon twee verschillende producten gebruiken; een massageolie voor het lichaam en een glijmiddel voor de geslachtsorganen. Houd een (vochtige) doek bij de hand om tussendoor je handen af te vegen.

  Maar de beste oplossing is om een 2 in 1 combinatieproduct te gebruiken. Er zijn verschillende glijmiddelen op de markt die ook als massageolie gebruikt kunnen worden.

  Durex heeft een heel assortiment Durex Play 2 in 1 producten. De Durex Play massageolie en glijmiddel in één is perfect te gebruiken voor een massage. Durex Play is gemaakt op waterbasis, is condoomvriendelijk en vlekt niet.

  Er is een Durex Play 2 in 1 Aloë Vera, die geur- en smaakloos is. Verder is er ook Durex Play 2 in 1 Ylang Ylang met een zachte en frisse geur en een heerlijke smaak en de stimulerende Durex Play 2 in 1 Guarana.

  Het is een gel op waterbasis die niet plakt of snel droogt tijdens gebruik. Omdat het een gel op waterbasis is, kun je hem ook gebruiken in combinatie met (latex)condooms. Daarnaast heeft het een voedende en verzorgende werking op de huid. De 2 in 1 Gel wordt geleverd in een handige tube waardoor hij duurzaam in gebruik is.

  Onze eigen favoriet is Pjur ORIGINAL Massage

  Dit is een hoogwaardig meervoudig gebruik (3-in-1) massageproduct.

  • Voor massage: Pjur Original Bodyglide is een formule op siliconenbasis. Siliconen beschermen de huid tegen vochtverlies zonder de poriën te verstoppen.
  • Huidlotion: Bevat huidverzorgende en hydraterende ingrediënten.
  • Glijmiddel: Langdurige glij-eigenschappen en samenstelling die geen irritatie van de (huid)slijmvliezen veroorzaakt.

  Een paar druppels zijn voldoende om te bevochtigen. Het geeft een fluweelzacht en soepel huidgevoel, droogt niet uit, bevat geen geur- of smaakstoffen, is parfumvrij, olie- en vetvrij, zonder bewaarmiddelen, dermatologisch getest op huidvriendelijkheid.

  Bekijk ook eens: Hoe geef je een erotische massage? Tips en technieken


  • Copyright © 2023 Condooms.be