Filteren
Sorteer op:

17 artikelen

  Wat is een dildo?

  Een dildo is een seksspeeltje dat is ontworpen voor penetratie, maar het kan op veel manieren worden gebruikt. Dildo's zijn over het algemeen fallisch gevormd met een gedefinieerde punt om op een menselijke penis te lijken. Dildo's zijn er in veel verschillende stijlen, materialen, singels en lengtes. Een dildo kan veel seksuele ervaringen verbeteren, waaronder clitorale stimulatie, vaginale penetratie en anale penetratie.

  9 soorten dildo's: Er zijn negen veelvoorkomende soorten dildo's:

  1. Hard: Harde dildo's zijn gemaakt van niet-flexibele materialen zoals glas, roestvrij staal of zelfs kristal. Deze hardere dildo's kunnen geweldig zijn voor het stimuleren van zeer specifieke gebieden, zoals de A-spot.
  2. Zacht: Zachte dildo's zijn meestal gemaakt van siliconen en zijn flexibeler of zelfs zachter.
  3. Representatief: ook bekend als realistische dildo's, zijn representatieve dildo's ontworpen om eruit te zien als een menselijke penis - sommige hebben zelfs testikels.
  4. Niet-representatief: deze dildo's zien er niet per se uit als een menselijke penis. Ze kunnen een subtiele, ronde vorm hebben of eruitzien als een kinky object.
  5. Trillen: Vibrerende dildo's zijn over het algemeen gemaakt van siliconen en hebben een bullet vibrator aan de binnenkant.
  6. Dubbelzijdig: dit speelgoed is ontworpen om door een persoon (zowel vaginaal als anaal) of door twee partners tegelijk te worden gebruikt.
  7. Strap-on: Veel dildo's kunnen met of zonder harnas of riem werken, maar als je een draagbare voorbinddildo wilt proberen, controleer dan of de basis van je dildo compatibel is met een harnas.
  8. Pack-and-play: deels seksspeeltje en deels prothetische, pack-and-play dildo's zijn ontworpen om te worden gedragen met een harnas onder je broek om een realistische bobbel of pak te creëren. Als je klaar bent om met je partner te spelen, kun je de dildo in een rechtopstaande positie buigen.
  9. Zuignap: Met een zuignap aan de basis, kan dit type dildo aan een oppervlak worden bevestigd, waardoor handsfree penetratie mogelijk is.

  Een dildo gebruiken in 6 stappen

  Als je voor het eerst een dildo gebruikt, lees dan de aanwijzingen van de fabrikant, aangezien verschillende materialen anders reageren op glijmiddel en warmte. Over het algemeen kun je een dildo als volgt gebruiken:

  1. Maak de dildo schoon. Volg de aanwijzingen van de fabrikant. Sommige dildo's kunnen worden gekookt, terwijl andere moeten worden schoongemaakt met water en zeep of een speciale reiniger voor seksspeeltjes.
  2. Verwarm de dildo. Tenzij je voor temperatuurspel gaat, voelt een warme dildo het beste aan op je huid. Controleer de suggesties van de fabrikant om te zien of je dildo onder warm water kan worden gebruikt.
  3. Voeg glijmiddel toe. Gebruik voldoende glijmiddel om wrijving tussen je huid en de dildo te verminderen. Glijmiddel op waterbasis is over het algemeen veilig voor siliconenspeelgoed, maar moet vaak opnieuw worden aangebracht. Glijmiddel op siliconenbasis gaat langer mee en is een goede optie voor glazen of stalen dildo's.
  4. Begin met het voorspel. Zoals alle seksuele activiteiten, kan het gebruik van een dildo enorm worden verbeterd door voorspel. Begin door de gesmeerde dildo over de binnenkant van de dij van jou of je partner te wrijven. Streel de anus, clitoris en/of vaginale opening lichtjes met de punt van de dildo voordat u voor volledige vaginale of anale penetratie gaat.
  5. Probeer penetratie. Elk type spel kan een dildo inhouden, inclusief masturbatie of seks met een partner. Als penetratie het doel is, ga dan langzaam, vooral als je een grote dildo gebruikt.
  6. Opruimen. Je zult de dildo op dezelfde manier willen schoonmaken als in de eerste stap, en hem dan ergens veilig opbergen.

  Wat is het verschil tussen dildo's en vibrators?

  Als mensen aan sextoys denken, denken de meeste mensen direct aan dildo's of vibrators. Voor velen is het hetzelfde.

  Zijn vibrators en dildo's hetzelfde?

  Maar helemaal niet! Er is één belangrijk verschil tussen beide speeltjes: De vibrator is voorzien van een motor. De dildo wordt met spierkracht bewogen en is daardoor volledig stil.

  Dildo's zijn het oudste seksspeelgoed ter wereld. De eerste verscheen al in de oudheid van de zesde eeuw voor Christus. In die tijd werden penissen eenvoudig van steen gekopieerd, tegenwoordig zijn ze veel geavanceerder. Ze zijn dik of dun, ze zijn verkrijgbaar in siliconen, kunststof, hout en zelfs in koelglas, met noppen of inkepingen. De penisvorm heeft de afgelopen jaren plaatsgemaakt voor nieuwe creaties, zodat ze eruit kunnen zien als dolfijnen of pinguïns, maar ook als discrete designobjecten.
  Vibrators bestaan pas sinds de 19e eeuw. Ze werden uitgevonden om vrouwen te genezen van zogenaamde vrouwelijke hysterie door deze vorm van seksuele stimulatie. Artsen geloofden dat de ziekte in de baarmoeder ontstond.

  In die tijd werden de apparaten op stoom aangedreven. Maar tegenwoordig hebben ze een of meer motoren die op oplaadbare batterijen werken. In principe is een vibrator qua vorm vergelijkbaar met een conventionele dildo. Maar het heeft meer functies en meer variabel gebruik. Er zijn modellen die specifiek de G-spot stimuleren of alleen de clitoris.

  Een paar tips voor beginners:

   Het is belangrijk om te onthouden dat je klein moet beginnen wanneer je voor het eerst een dildo gebruikt. "Neem niet meer op" dan je aankan. Steek ook niet iets in dat er achteraf niet gemakkelijk uit kan worden gehaald; dit geldt vooral voor speeltjes voor anaal gebruik. Houd er rekening mee dat de gemiddelde penisgrootte 11-14 cm is. Voor beginners is het het beste om een dildo van ongeveer deze maat te kiezen, hoewel sommigen misschien kleiner willen beginnen. Beginnen met een die te groot is, kan ongemakkelijk zijn of pijn veroorzaken. Oefen altijd veilige seks met je speeltjes. Was ze met een zachte antibacteriële reiniger en gebruik een condoom als je speelgoed deelt met een partner. Zorg ervoor dat je je huiswerk maakt wanneer je je eerste dildo kiest. Zoek een maat uit die je leuk vindt. Kijk dan naar de kleur en vorm. Wil je dat het er echt uitziet, of is een sprankelend rood meer jouw stijl? Moet het überhaupt op een penis lijken? Sommige maken dildo's die eruitzien als huishoudelijke voorwerpen in plaats van een penis. Ben je op zoek naar iets met ribbels of "aders" of heb je liever dat het glad is? Wil je clitoris of g-spot stimulatie? Denk daarna aan het materiaal. Heb je allergieën? Vermijd elk materiaal dat een reactie kan veroorzaken. Ben je op zoek naar hard, glad, plastic of wil je dat het zacht aanvoelt als gelei of als "the real thing?" 

  • Copyright © 2024 Condooms.be