Condooms.be

Glijmiddel en Massage


Merken glijmiddel


Soort glijmiddel


Inhoud


Aroma glijmiddel


Smaak glijmiddel

Filteren
Sorteer op:

94 artikelen

  Wat is glijmiddel?

  Glijmiddel is een middel wat gebruikt wordt tijdens seks of seksuele handelingen. Glijmiddel is niet altijd nodig maar kan wel verzachtend werken wanneer er niet genoeg vocht wordt aangemaakt door de vagina. De anus maakt van nature zelf geen vocht aan, daarom is het belangrijk glijmiddel te gebruiken tijdens anale seks.

  Waar breng je glijmiddel aan?

  Glijmiddel breng je aan op de intieme zondes, dit kan bij beide partners of bij een van de partners. Glijmiddel kan je aanbrengen voor en tijdens de seks of het masturberen. Zeker bij anale seks is het aan te raden om glijmiddel te gebruiken. Je kunt ook extra glijmiddel aanbrengen op het condoom, dit voorkomt dat je condoom scheurt en is comfortabel bij het vrijen. Gebruik geen glijmiddel in het condoom, hierdoor kan een condoom afglijden. Gebruik altijd glijmiddel op waterbasis of siliconenbasis. Gebruik nooit een glijmiddel op oliebasis op je condoom, dit kan het condoom aantasten. Er zijn ook condooms met extra glijmiddel, deze condooms zijn dan al extra veilig.

  Top 10 glijmiddelen

  Nr:   Merk  ProductInhoudPrijs
  1.Durex   Sensitive50ml€ 9,99
  2.DurexGlijmiddel Trio  3x 50ml 150ml   € 20,98
  3.Condooms.be   Siliconen100ml€ 7,95
  4.DurexPerfect Gliss anaal glijmiddel50ml€ 12,95
  5.Pjur Original30ml€ 9,95
  6.DurexWarming50ml€ 9,99
  7.DurexSweet Strawberry50ml€ 9,99
  8.DurexOrgasm Intense10ml€ 11,89
  9.SkynAll Night Long80ml€ 17,95
  10.DurexNatural100ml€ 13,99  Glijmiddel van nature

  Een vrouw maakt van nature vocht aan wanneer zij opgewonden wordt. De hoeveelheid hiervan is afhankelijk van de hormonen, leeftijd, zwangerschap maar kan ook bepaald worden door chronische ziektes en daarbij horende medicijnen. Wanneer een vrouw niet genoegvocht aanmaakt van nature wordt er vaak speeksel gebruikt om de intieme delen vochtiger maken. Speeksel droogt snel op en is daarom maar een tijdelijke oplossing. Glijmiddel is daarentegen een goede oplossing, de gel droogt niet snel op en zorgt voor meer comfort tijdens de seks of masturbatie.

  Verschillende soorten glijmiddelen 

  Net als verschillende soorten condooms bestaan er ook verschillende soorten glijmiddel. Deze glijmiddelen zijn vaak gemaakt op siliconen, water of oliebasis. De basis van een glijmiddel is belangrijk in combinatie met een condoom. Bekijk altijd goed welke glijmiddelen gebruikt kunnen worden in combinatie met de condooms die je gebruikt. Je wit niet dat het condoom wordt aangetast door het glijmiddel.

  Glijmiddelen zijn gemaakt op basis van verschillende producten en kunnen ook verschillende extra toevoegingen bevatten. Je hebt namelijk glijmiddelen met smaak, geur en/of stimulans. De gel heeft vaak een eigen structuur en manier van gebruik, lees daarom altijd goed de gebruiksaanwijzing voor je een product gaat gebruiken. De verschillende glijmiddelen worden opgedeeld in deze categorieën:

  • Naturel glijmiddel
  • Glijmiddel met smaak of geur
  • Glijmiddel met stimulans
  • Glijmiddel op basis van olie

  Glijmiddel op basis van olie is niet te gebruiken in combinatie met condooms. Het glijmiddel is gemaakt van olie en dit kan het latex aantasten, het kan mogelijk oplossen. Olie is lastig op te ruimen, er is een hoop water en zeep nodig om het glijmiddel na gebruik schoon te maken.

  Glijmiddel op waterbasis

  Glijmiddel op waterbasis is te gebruiken in combinatie met vrijwel elk condoom en seks speeltje. Op de verpakking is altijd informatie te vinden over het gebruik in combinatie met andere producten, bekijk daarom ook beide verpakkingen wanneer je wilt combineren. Glijmiddel op waterbasis heeft vele voordelen in gebruik, deze hebben wij van Condooms.be even op een rij gezet voor jullie:

  • Goed te combineren met condooms en speeltjes
  • Makkelijk schoon te maken
  • Geeft geen vlekken
  • Goedkoper vergeleken met glijmiddel op oliebasis

  Glijmiddel op siliconen basis

  Glijmiddel op siliconen basis is iets wat de laatste jaren steeds populairder wordt. Het glijmiddel heeft vele voordelen en zit daarom al vaak standaard op een condoom. De meeste merken maken gebruik van glijmiddel wat voorafgaand al op het condoom wordt aangebracht. De voordelen van glijmiddel op siliconenbasis luiden als volgt:

  • Droogt niet op, daarom werkt het langer
  • Voelt zacht aan
  • Je hebt er minder van nodig (in tegenstelling tot andere glijmiddelen)

  Aan ieder product zitten voor bepaalde mensen nadelen, mogelijke nadelen voor je zouden kunnen zijn:

  • Lost niet op met water, is daarom moeilijker te verwijderen (schoonmaken)
  • Het is duurder dan glijmiddel op waterbasis
  • Speeltjes van mindere kwaliteit siliconen kunnen worden aangetast

  Kan ik glijmiddel gebruiken tijdens de zwangerschap?

  Ja, tijdens de zwangerschap kan je zonder problemen glijmiddel gebruiken. Sommige vrouwen hebben juist tijdens de zwangerschap geen glijmiddel nodig, dit omdat zij vochtiger zijn. Wil je toch glijmiddel gebruiken dan is dit geen enkel probleem. De baarmoedermond is geheel afgesloten zo kan er niets naar binnendringen.

  Welk glijmiddel kan ik gebruiken als ik zwanger wil worden?

  Wij hebben gekozen voor Prefert glijmiddel. Dit is een spermavriendelijkglijmiddel. De meeste van de algemeen verkrijgbare glijmiddelen zijn schadelijk voor het zaad. Echter ook de glijmiddelen waar niks op staat bevatten vaak ongunstige stoffen die de mobiliteit (bewegelijkheid) van het zaad doen afnemen.

  Glijmiddel voor meer comfort

  Een glijmiddel kan zorgen voor meer comfort in de slaapkamer. Een glijmiddel helpt de intieme zones zachter en vochtiger te maken waardoor er geen stroeve en mogelijk pijnlijke momenten naar voren komen. De stimulans wordt intenser wanneer de intieme delen vochtig zijn.

  Sommige glijmiddelen zijn ook prima te gebruiken als massage gel. Dit staat vermeld op de verpakking, niet alle glijmiddelen zijn hiervoor te gebruiken. Het is ook belangrijk om te weten dat je geen massageproducten kunt gebruiken als glijmiddel wanneer dit niet staat aangegeven. Massageproducten bevatten vaak stoffen die mogelijk condooms en speeltjes kunnen aantasten, zoals parfum en olie. Deze producten kunnen de intieme zones ook irriteren.

  Zaaddodend glijmiddel

  Zaaddodend glijmiddel is gemaakt om de zaadcellen die achterblijven na de seks te vernietigen. Condooms bevatten geen zaaddodend glijmiddel omdat de combinatie ervan kan zorgen voor een overgevoeligheid bij sommige mensen. Door deze combinatie komt een bepaalde stof vrij, namelijk nonoxynol-9, deze veroorzaakt de overgevoeligheid.

  Wel is er een alternatief beschikbaar, namelijk Contra Gel Green. Deze gel dood de zaadcellen niet maar verslechtert ze wel. De gel zorgt ervoor dat de cellen vertraagd worden met behulp van melkzuren. De zaadcellen kunnen daardoor moeilijk en te langzaam voortbewegen.

  Veilige seks

  Veilige seks betekend niet alleen het dragen van een condoom. Zoals eerdergenoemd kunnen bepaalde producten elkaar aantasten, het is daarom belangrijk allee verpakking goed te bestuderen voordat je producten kunt gaan combineren. Het is mogelijk dat producten elkaar aantasten waardoor de producten niet de garantie bieden die zij normaal wel bieden.

  Een combinatie van producten is wel mogelijk, wanneer je de juiste producten combineert is er niks aan de hand. Let wel op de volgorde, hiermee bedoelen we het aanbrengen van de producten. Breng altijd eerst het condoom aan voordat je glijmiddel aanbrengt, dit omdat wanneer je het glijmiddel eerst aanbrengt je een glibberig oppervlak creëert waardoor het condoom misschien af kan glijden.

  • Copyright © 2021 Condooms.be