Tips voor praten over condooms

Tips voor praten over condooms

Al toe aan de eerste keer seks. Of misschien heb je al een aantal keren seks gehad maar weet je niet goed hoe je het met je bedpartner over condooms kunt hebben. Je bent er zeker van om het veilig te gaan doen, maar zodra het moment is aangebroken durf je er niet over te beginnen. Ben niet bang het te verpesten door een condoom tevoorschijn te halen.

Wacht niet

Wacht niet tot je partner erover begint, neem het voortouw. Wil hij niet veilig vrijen? Als je begint aan je vrijpartij is het te laat, zonder dat je het in de gaten hebt doe je het onveilig en loop je enorm risico op een soa of ongewenste zwangerschap.  Hier kom je pas achteraf achter, het besef dat je het niet veilig hebt gedaan en welk risico je hebt genomen. Om niet verzeild te raken in een dergelijke situatie hebben we hieronder het  antwoordt op de vraag:

Hoe en wanneer kan ik het beste over condooms beginnen?

Voor velen blijft het lastig om op het juiste moment over condooms te praten. Ben niet bang, schaam je niet, het gaat om je eigen gezondheid. Veiligheid staat voorop. Vaak verwacht het meisje dat hun partner aangeeft het liever  met condoom te doen. In de meeste gevallen blijft dit een ongemakkelijke situatie voor velen. Neem in dit geval het  voortouw en vertel dat je veilig wilt vrijen.

Tip: Haal vooraf een condoom te voorschijn en laat zien dat je  het veilig wilt doen. Dit zal veel vertrouwen opwekken.

Accepteer geen smoesjes om het niet veilig te doen. Je kan ook gewoon meteen eerlijk zijn en zeggen dat je  geen vervelende ziektes wilt oplopen: “Ik doe het met condoom.” Als je dit zegt weet de ander genoeg en kan er ook geen onduidelijkheid ontstaan.

Goede opbergplek

Zorg ervoor dat je je condooms snel en makkelijk voor handen hebt. Je nachtkastje is daar een goede plek voor. Maak het spannend en niet ongemakkelijk. Kijk ondeugend en open het condoom of het de normaalste zaak is. Ben je nog niet handig in het openen en omdoen van condooms, oefen dan thuis op een banaan of komkommer. 

Als je van tevoren al weet dat hij het er niet meteen mee eens is  kun je je alvast voorbereiden op een aantal antwoorden... 

Hij zegt: "Sex met condoom is niet echt" Antwoord: “als het niet veilig is kan ik ook niet genieten van seks op mijn manier” 

Hij zegt: “Ik krijg het condoom niet om” Antwoord: “Kijk, ik zal het even voordoen” 

Hij zegt: “Het condoom zit niet fijn” Antwoord: “We kunnen een ander merk proberen of een andere maat condoom?”  

Hij zegt: “Ik word hier niet echt opgewonden van” Antwoord: “Zonder condoom voel ik me niet veilig dus kan ik ook niet opgewonden raken” 

Hij zegt: “We houden toch van elkaar? Dan vertrouwen we  elkaar toch wel?” Antwoord: “Juist omdat we zoveel van elkaar houden wil ik er zeker van zijn dat we allebei veilig zijn, en sommige mensen weten niet van zichzelf dat ze een ziekte hebben. 

Het komt ook vaak voor dat mannen opgelucht zijn als jij erover begint. Dat heeft ermee te maken dat hij geen reden heeft om een condoom te gebruiken. Juist als je een condoom gebruikt zorg je goed voor elkaar en voor jezelf. En als hij blijft zeuren en je zelfs wilt verlaten, dan moet je er over nadenken om afscheid van hem te gaan nemen.Ook interessant

  • Copyright © 2023 Condooms.be