Waar is de clitoris precies? Er is verwarring onder mannen.

Waar is de clitoris precies? Er is verwarring onder mannen.

Een paar dagen lang lijkt een virale video op sociale media elke mannelijke zekerheid over de clitoris te hebben ondermijnd. In het filmpje dat de mannen die op straat in Londen zijn gestopt, lijken veel verwarring te bestaan over de anatomische locatie van de clitoris. De seksuoloog onthult ons dat deze verwarring ook Belgen treft.

DE clitoris? Deze vreemdeling!

"Maar echt?!" De meeste vrouwen waren verbaasd over het percentage mannen dat hen niet kent... Helemaal niet! We weten al dat vrouwen een "parallelle" planeet zijn ten opzichte van hun mannelijke tegenhangers, maar het lijkt bizar dat de overgrote meerderheid van de mannen de vrouwelijke anatomie helemaal niet kent. Dat blijkt uit de virale video van LADbible (een mannelijk platform, letterlijk “De kinderbijbel”) die al een paar dagen op sociale media circuleert.

Aangezien de clitoris essentieel is voor vrouwelijk orgasme, en uit wat blijkt uit deze video, kennen mannen dan niet het ABC van orale seks?

Hier is het antwoord van een seksuoloog:

"Denk niet dat Engelse mannen bijzonder achterlopen: Belgische mannen staan op hetzelfde punt, ook omdat we geen adequate seksuele voorlichting op scholen hebben".

Waar is de clitoris? Allemaal de schuld van een onzekere seksuele opvoeding
De seksuoloog wil ook graag specificeren dat het probleem voortkomt uit slechte of onvoldoende seksuele voorlichting op scholen, wat ook de vrouwelijke en mannelijke anatomie verklaart.
In de vrouwelijke anatomie zijn veel delen van de geslachtsdelen inwendig, en zelfs veel vrouwen weten het niet: dus vanuit dit oogpunt is het niet verrassend.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er anno 2022 vrouwen en mannen zijn die hun eigen anatomie grotendeels negeren. Vandaag presenteren we de clitoris, of de clitoris: "uitsteeksel" gepositioneerd tussen de grote schaamlippen, geplaatst bovenop de vulva, verantwoordelijk voor gekreun, geschreeuw en rillingen van plezier.

Onbekend voor veel mensen die zich nog steeds afvragen waar het is, waar het voor is en wat je r mee moet doen.

Enkele dingen die u moet weten over de clitoris:

  • Het kan zowel mannelijk als vrouwelijk zijn: de clitoris of de clitoris;
  • Het is het enige deel van het lichaam waarvan het doel is om plezier te geven. Deze bijzonderheid maakt het belangrijkste orgaan van het vrouwelijke geslachtsorgaan voor seksueel genot;
  • Het bevindt zich aan het begin van de vulva, dus boven de urethrale opening. Velen geloven dat de clitoris en de urethrale opening hetzelfde zijn;
  • Veel vrouwen bereiken een orgasme dankzij directe stimulatie van de clitoris met of zonder penetratie, tot het punt dat penetratie alleen niet genoeg is;
  • Het is een erectiel-orgaan precies zoals de penis, daarom wordt het beschouwd als zijn vrouwelijke tegenhanger. Indien gestimuleerd kan het tot 300% groter worden;
  • Het wordt nooit oud;
  • Elke clitoris is anders van vorm en kleur en vereist van vrouw tot vrouw verschillende stimulatie

De clitorishoed:

De clitoriskap is de kleine huidflap op het punt waar de binnenste lippen samenkomen. De clitoriskap omgeeft en beschermt de gevoelige top van de clitoris. Het is eigenlijk net als de voorhuid van de penis. Veel vrouwen maken zich zorgen dat hun kap er niet "normaal" uitziet, maar er is echt geen normaal. 

De clitoriseikel:

De eikel krijgt alle eer als het gaat om seksueel genot, maar de clitoris is veel meer dan alleen dat kleine knopje!  De clitoris is het belangrijkste genotscentrum in de vrouwelijke seksualiteit en heeft duizenden zenuwuiteinden. De clitoris is dan ook gevoeliger dan de eikel van een man. De clitoris varieert in grootte, maar is meestal ongeveer zo groot als een erwt

Maar hoe wordt het clitorale orgasme gestimuleerd?

Situaties als: “Maar waar legt hij zijn vingers? Weet je dat dat het schaambeen is?" ze overkomen iedereen; veel mannen gooien willekeurig met hun vingers in de hoop het doelwit te raken. Helaas weten ze totaal niet waar ze op moeten letten en waar ze moeten zoeken. Om nog maar te zwijgen van de stimulatie, ze gebruiken de clitoris alsof het het stuur van de joystick is, alsof het willekeurig rammelen van de vulva het toppunt van seksueel genot is. De waarheid is dat maar weinig mensen weten dat de clitoris gevoelig is voor stimulatie tot het punt van ongemak of pijn als deze te agressief wordt aangeraakt. Glijmiddel en schone handen is een must voor de stimulatie van de clitoris, direct contact met en wrijving kan ook ontstekingen en irritatie veroorzaken.

Regels voor een goede handmatige stimulatie van de clitoris:

  1. Bevochtig je vingers met een glijmiddel of speeksel (spannendere en intiemere versie);
  2. Zoek naar de clitoris vanaf het begin van de vulva en zoek deze tussen de grote schaamlippen. Aanvankelijk is het niet erg gezwollen, soms bijna onmerkbaar, maar met de juiste stimulatie zal het volume toenemen;
  3. Raak het zachtjes en zonder haast aan, althans in het begin;
  4. Gebruik niet slechts één vinger, dit kan vervelend zijn;
  5. Streel de clitoris met lichte druk;
  6. "Teken" cirkels met je vingers afgewisseld met de klassieke beweging op en neer / rechts en links;
  7. Stop niet met het bevochtigen van je vingers, de clitoris moet altijd goed gesmeerd zijn en nooit droog!
  8. Betrek de hele omgeving, vergeet niet de vulva in zijn geheel te strelen, de clitoris bestaat uit zenuwuiteinden en stimuleert de vulva in zijn geheel, ook de vagina, verhoogt de seksuele opwinding en bevordert het orgasme;
  9. Luister naar de adem van de partner en eventuele indicaties daarvan;
  10. Verhoog de snelheid en intensiteit van bewegingen naarmate de opwinding toeneemt;
  11. Ga door met afwisselende bewegingen en "bevochtig" het gebied tot het toppunt van plezier.

Natuurlijk zijn dit generieke tips, elke vrouw is anders, maar over het algemeen is het belangrijk om niet te agressief te zijn.

Oraal bevredigen van de clitoris:

Voor de techniek hebben een een ander blog artikel: Handleiding beffen

Teasing Tongue


Sex toys voor de clitoris:

Er is de laatste tijd een golf van vrouwen die op zoek zijn naar de beste clitorisvibrators, wat geen verrassing is. Penetratie alleen resulteert voor de meeste mensen met vagina's niet in een orgasme. In feite kan ongeveer 70% van de vrouwen een orgasme niet bereiken zonder stimulatie van de clitoris - namelijk dankzij het feit dat er ongeveer 8.000 (!) zenuwuiteinden zijn die verantwoordelijk zijn voor seksueel genot. Dus het is van het grootste belang dat we het wat extra liefde geven.

Hoewel het gebruik van je vingers (of die van hen) de klus kan klaren, zal het toevoegen van een clit-seksspeeltje of clitorisvibrator gegarandeerd de zaken naar een hoger niveau tillen - of je nu solo experimenteert of geniet van seks met een partner. En dankzij de vrouwelijke fem-tech-merken achter hen, kan de nieuwe golf van clitorisvibrators van vandaag je helpen om geheel nieuwe orgasmehoogten te bereiken. Noodzakelijk, aangezien het feel-good hormoon - oxytocine - dat ervoor zorgt dat we ons allemaal warm en donzig voelen, het lichaam na het orgasme overspoelt. Seks = zelfzorg.

Wat is het verschil tussen de standaard vibrator die je al op je nachtkastje hebt staan - je bullet vibrator bijvoorbeeld - en een clitoris vibrator?

Om eerlijk te zijn, het is niet enorm. Maar sommige vibrators- zoals rabbit-vibrators - zijn ontworpen om te penetreren en tegelijkertijd de clitoris te stimuleren. Clitoris-stimulatoren richten zich in plaats daarvan uitsluitend op uw meest gevoelige gebied. Als dat is wat je zoekt, heeft het weinig zin om je geld te verspillen aan een G-spot vibrator of iets dergelijks.

Nog een verschilpunt? De beste clitorisvibrators gebruiken "sonische golftechnologie" - een nieuwe technologie die luchtgolven rond je clitoris creëert om deze omhoog te zuigen, waardoor meer van je clitoris wordt gestimuleerd dan je waarschijnlijk voor mogelijk had gehouden. Veel van de clitorisvibrators in deze bewerking gebruiken het.

Onthoud voordat je gaat scrollen en winkelen dat we genot allemaal anders ervaren, en het kan zijn dat je een paar clitorisvibrators nodig hebt om te vinden wat voor jou het beste voelt. Dat is oké. Denk voordat je iets aan het winkelwagentje toevoegt, na over draagbaarheid (na iets dat je in je weekendtas kunt gooien?) en het aantal patronen en intensiteitsinstellingen. Je kunt het altijd over ondergoed gebruiken voor een "rustiger" gevoel.

Top 5 Clitoris stimulators:

1:Satisfyer Love Breeze (yellow)

Satisfyer Love Breeze (yellow)

2: Satisfyer Dual Love Luchtdrukvibrator (Rood)

Satisfyer Dual Love Luchtdrukvibrator (Rood)

3: Satisfyer 1 Next Generation (rosé goud)

Satisfyer 1 Next Generation (rosé goud)

4: Satisfyer Pro 2 Air Pulse (rosé goud)

Satisfyer Pro 2 Air Pulse (rosé goud)

5:Satisfyer one night stand aire pulse (stimulator)

Satisfyer one night stand aire pulse (stimulator)




  • Copyright © 2024 Condooms.be