Wat is pegging? Sekstrend 2023!

Wat is pegging? Sekstrend 2023!

We kennen allemaal dat gevoel wanneer dingen in de slaapkamer een beetje ... routine beginnen te voelen en de dynamiek verdwenen is. Dezelfde oude posities, dezelfde oude locaties, hetzelfde oude speelgoed kunnen je doen afvragen waar die vonk is gebleven - en hoe je mannen terug kunt krijgen.

Dingen opfleuren en iets nieuws proberen kan helpen bij dat gevoel van nieuwe ontdekking - of helpen voorkomen dat je überhaupt vastloopt. En je hoeft er niet verlegen voor te zijn - experimenteer, heb plezier en laat je fantasie de vrije loop! Is dat tenslotte niet waar goede seks om draait?

Dit is een geweldige manier om je seksleven te verwarren en een beetje extra pit te geven aan je slaapkamerspel.

Maar eerst, wat is pegging precies?

voorbinddildo

Rechtstreeks antwoord: het is één persoon die een voorbinddildo gebruikt om de anus van hun partner te penetreren. Tip: houdt je dildo schoon, gebruik een condoom er over. De term 'pegging' werd gepopulariseerd door sekscolumnist Dan Savage en de act is de laatste jaren steeds populairder geworden. Hoewel pegging door sommigen als taboe wordt gezien, kan het voor beide partners een erg leuke en bevredigende ervaring zijn. De anus met de prostaat is een zeer gevoelig gebied en sensueel spelen voelt daar fantastisch. Voor paren van verschillend geslacht keert pegging ook de traditionele geslachtsrollen in de slaapkamer om en dat soort machtsspel kan op zich al een seksuele sensatie zijn. Als je van oudsher meer een ontvanger van penetratie bent, kan pegging je een meer... dominante rol in de slaapkamer laten spelen. De vrouw kan zo de man anaal penetreren met een voorbinddildo, hiermee beng je de spanning weer terug onder de lakens.

Hoe begin je over pegging?

Dus je bent nieuwsgierig naar pegging en denkt dat het iets is dat jij en je partner leuk zouden vinden? Super goed! Je partner om een nieuwe seksuele ervaring vragen kan ontmoedigend aanvoelen, maar je hoeft niet zenuwachtig te zijn. Het belangrijkste is om open met je partner te communiceren en hun grenzen te respecteren. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen.

Doe je onderzoek

Lees meer over wat pegging inhoudt en wat je er leuk aan zou kunnen vinden (goed gedaan, je bent al klaar met de eerste stap bij het lezen van dit artikel!). Je zou zelfs kunnen proberen samen naar een pegging-film te kijken of erotiek te lezen waarin pegging voorkomt om een idee te krijgen van wat pegging inhoudt. Dit zal je niet alleen helpen opgewonden te raken, maar het kan ook helpen om het gesprek met je partner op gang te krijgen.

Bekijk ook eens: Tips voor de eerste keer anale seks

Bedenk waarom je anale seks wil

Neem vervolgens de tijd om na te denken over waarom u pegging wilt proberen. Wil je je dominante kant verkennen? Of misschien ben je nieuwsgierig naar anaal spelen? Wees eerlijk tegen jezelf en je partner over wat je uit de ervaring hoopt te halen.

Pegging is voor de mannelijke g spot

Als de man anaal gepenetreerd wordt wordt de prostaat geraakt en hij dat als heel lekker ervaren en zelfs tot een anaal orgasme brengen. Voor mannen die hier onbekend mee zijn zal het een verrassing zijn bij de eerste keer

Wees direct en eerlijk tegen je partner

Als je klaar bent om met je partner te praten, wees dan direct en eerlijk over wat je wilt proberen. Probeer een moment te vinden waarop je zowel ontspannen als op je gemak bent – soms kan het echt helpen om er buiten de slaapkamer over te praten of een seksueel geladen moment. Laat ze weten dat je hun grenzen respecteert en dat je ook openstaat voor hun zorgen of fantasieën. Hopelijk ben je, nu alles goed gaat, goed op weg om te genieten van een verbluffende pegging-actie met je partner.

Hoe voor te bereiden op pegging

Er zijn een paar dingen die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Het belangrijkste is dat je een bereidwillige en instemmende partner nodig hebt. Als jij en je partner eenmaal gelukkig zijn en klaar om te gaan, heb je een voorbinddildo nodig. Er zijn tal van verschillende soorten en maten om uit te kiezen, dus neem de tijd om de perfecte te kiezen voor jou en je partner. Overweeg de maat en vorm waar jullie je allebei comfortabel bij zullen voelen. Je hebt ook wat glijmiddel nodig - heel veel glijmiddel!

Hoewel het misschien niet het meest romantische is om over na te denken, is het belangrijk om je lichaam voor te bereiden op pegging om je te helpen genieten van de ervaring. Hier zijn een paar dingen die je kunt doen om jezelf voor te bereiden:

Begin met netheid

Zorg ervoor dat jij en je partner grondig schoon zijn voordat je begint. Dit betekent douchen en extra aandacht besteden aan het schoonmaken van het anale gebied. Misschien wil je zelfs een klysma of douche gebruiken om ervoor te zorgen dat alles brandschoon is daar beneden.

Een beetje ongerust over het gebruik van een douche? Lees onze gids voor anale douchen voor stapsgewijze instructies.

Bekijk ook eens: Hoe werkt een anale douche? Lees hier de tips

Breng glijmiddel royaal aan

waterbasis glijmiddel

Glijmiddel is essentieel voor comfortabele anale seks, dus zorg ervoor dat je er genoeg van gebruikt. Breng het royaal aan op zowel de dildo als de anus van je partner, en wees niet bang om het indien nodig opnieuw aan te brengen. Het kan ook een goed idee zijn om ervoor te zorgen dat je wat condooms bij de hand hebt. Dit is technisch niet vereist, maar het kan geen kwaad om voorbereid te zijn.

Weet je niet zeker welk glijmiddel je nodig hebt? Lees onze gids voor de beste anale glijmiddelen voor anale seks.

Ga langzaam

In tegenstelling tot sommige andere vormen van geslachtsgemeenschap, heeft anale seks wat meer tijd nodig om op te warmen. Doe het in het begin rustig aan en zorg ervoor dat je met je partner blijft communiceren over wat goed voelt en wat niet.

Je kunt zelfs beginnen met iets dat kleiner is dan een dildo, zoals vingers of een kleine buttplug. Breng het langzaam in totdat het goed voelt. Voeg dan meer glijmiddel toe en speel verder!

Als jullie er allebei klaar voor zijn, kun je doorgaan met penetratie, en met een beetje geduld zul je binnen de kortste keren genieten van achterdeurplezier! Meer info nodig? Bekijk onze stapsgewijze handleiding over hoe je je zich kunt voorbereiden op anaal.

Pegging seksposities

vrouwen penetreren de anus en prostaat

Voel je je voorbereid, klaar en lenig? Super goed!

Als je klaar bent om de wondere wereld van pegging te verkennen, volgen hier een paar suggesties voor beginnersvriendelijke pegging-posities om je op weg te helpen.

Doggy style

doggy style met voorbinddildo voor een goed orgasme

De oude gelovigen. Doggy is een geweldige zet voor beginners voor degenen die nieuw zijn in de pegging-scene. Begin met de ontvanger op handen en voeten bovenop het bed. De gever kan dan heel langzaam beginnen de dildo in zijn partner te steken.

Communicatie is de sleutel, dus zorg ervoor dat je elkaar laat weten wat werkt en wat niet. Neem het tempo en de diepte in het begin langzaam en laag, maar als je je meer op je gemak voelt, kun je dingen gaan versterken!

Ga zitten

Deze positie begint met de ontvanger die op zijn rug ligt met zijn benen gespreid, en de gever zal eroverheen gaan liggen en de strap-on erin steken. Wat een heel eenvoudige positie lijkt, zorgt eigenlijk voor een beetje extra plezier. De ontvanger heeft zijn handen vrij om te masturberen terwijl hij van zijn partner ontvangt, en het extra oogcontact zorgt ervoor dat het veel intiemer aanvoelt.

Pegging-posities zullen uiteindelijk ook erg uitwisselbaar zijn met anale seksposities, dus als je meer inspiratie nodig hebt, kun je onze lijst hier vinden.

Bekijk ook eens: 10 Seksstandjes voor extra plezier in de slaapkamer  • Copyright © 2024 Condooms.be