Hoe betrouwbaar zijn condooms?

Hoe betrouwbaar zijn condooms?

Bent u op zoek naar meer informatie over de betrouwbaarheid van mannencondooms? Of misschien wilt u meer weten over uw huidige anticonceptiemethode naar keuze? Hoewel velen van ons regelmatig condooms gebruiken, hoeveel van ons begrijpen de betrouwbaarheid van condooms eigenlijk echt?

Of u nu wilt weten hoe mannencondooms seksueel overdraagbare aandoeningen voorkomen of de betrouwbaarheid van zwangerschapspreventie, we moeten het allemaal weten.

Hoe veilig zijn condooms?

Het condoom bied 98% zekerheid. Geen enkel anticonceptie middel kan jouw 100% garanderen. Dit omdat het condoom kan scheuren of verkeerd kan worden gebruikt waardoor het minder veilig is. 

Condooms zijn een van de oudste vormen van anticonceptie en de geschiedenis ervan kan duizenden jaren worden teruggevoerd. In moderne tijden worden condooms meestal gemaakt van latex of niet-latex equivalenten. In het verleden werden echter zelfs blazen van dieren gebruikt als dekmantel om zwangerschap te voorkomen. Het behoeft geen betoog dat condooms de afgelopen jaren grote vooruitgang hebben geboekt. Nu zijn ze in massa geproduceerd en hebben ze kwaliteitstests doorstaan, dus ze zijn betrouwbaarder. Maar hoe veilig zijn condooms?

Hoe betrouwbaar zijn condooms?

Volgens gegevens van de GGD kan het juiste gebruik van mannencondooms 98% van de zwangerschap effectief voorkomen. Dit betekent dat zelfs als condooms worden gebruikt in overeenstemming met de instructies op de verpakking, 2 op de 100 vrouwen zwanger zullen worden na geslachtsgemeenschap.

Als het condoom niet op de juiste manier wordt gebruikt of in het ergste geval breekt tijdens gebruik, zal dit aantal enorm toenemen. Als je nadrukkelijk van plan bent condooms te kopen om condooms te gebruiken om zwangerschap te voorkomen, lees dan alle instructies zorgvuldig door voordat je ze gebruikt om er zeker van te zijn dat je het meeste profijt hebt van condooms.

Als het condoom wordt gescheurd tijdens geslachtsgemeenschap, is de effectiviteit van het condoom verdwenen en moet u zo snel mogelijk medisch advies inwinnen. Uw arts of GGD kan u aanraden om zwangerschap in deze situatie de ochtend na inname van het geneesmiddel te voorkomen.

Hoe goed beschermen condooms tegen soa's?

Net als zwangerschap zijn condooms niet 100% effectief bij het voorkomen van seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's). Afhankelijk van de seksueel overdraagbare aandoening van de seksuele partner, kan het gebruik van condooms weinig effect hebben op het betrouwbaar stoppen van de overdracht.

Volgens het Soa onderzoek kun je, zelfs als je condooms correct gebruikt tijdens geslachtsgemeenschap, bepaalde seksueel overdraagbare aandoeningen verspreiden of oplopen.

Condooms zijn voor 98% betrouwbaar bij het voorkomen van zwangerschap, omdat ze een fysieke barrière vormen die voorkomt dat sperma uw partner bereikt. Tijdens de ejaculatie zit het sperma vast in een condoom. Als je dan veilig de penis en het condoom uit de vagina van je partner haalt, gaat het sperma mee.

Bij seksueel overdraagbare aandoeningen kan overdracht op verschillende manieren plaatsvinden. Als uw partner bijvoorbeeld jeuk heeft of een open wond veroorzaakt door een seksueel overdraagbare infectie (zoals HPV of syfilis) die niet in de buurt van de penis of het vaginale gebied is, kan de infectie nog steeds worden verspreid via afzonderlijk seksueel contact.

Zijn alle condooms betrouwbaar?

Om er zeker van te zijn dat het condoom dat je koopt aan de hoogste beschermingsnormen voldoet, dien je altijd te controleren of de verpakking de CE-markering bevat en of het condoom is verlopen.

Alle condooms die we verkopen zijn CE gemarkeerd. Dit betekent dat ze 100% elektronisch zijn getest en dat elke batch een aantal kwaliteitstests heeft ondergaan. Als u bij ons winkelt, kunt u er zeker van zijn dat condooms veilig en betrouwbaar zijn. Zorg ervoor dat ze voor gebruik in de juiste staat verkeren.

Er zijn verschillende opties om uit te kiezen, en het maken van keuzes wordt moeilijker. Het belangrijkste bij het kiezen van een condoom is de maat van het condoom. Als je het weet, kun je de filters op de website gebruiken om de juiste keuze te maken. Om condooms interessanter te maken, kun je ze ook mengen met gearomatiseerde glijmiddelen.

Bekijk ook eens: vrouwencondooms



  • Copyright © 2024 Condooms.be