Latexvrije Condooms


Omtrek


Kwantiteit

Filteren
Sorteer op:

19 artikelen

  Wat zijn latexvrije condooms?

  Latexvrije condooms zijn condooms die gemaakt zijn van materialen zoals polyurethaan, polyisopreen of een combinatie van synthetische polymeren. Latexvrije condooms bieden dezelfde bescherming als latex en zijn speciaal ontworpen voor mensen met een latex allergie of gevoeligheid voor producten met latex.

  Bieden Latexvrije condooms dezelfde bescherming als normale condooms?

  Ja, latexvrije condooms bieden vergelijkbare bescherming tegen zwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) als latex condooms, mits ze correct worden gebruikt. Voor latex vrije condooms geldt ook dezelfde kwaliteitsstandaard, waardoor ze even betrouwbaar zijn als standaard condooms. Alle condooms in Europa moeten voldoen aan de wetgeving voor medische hulpmiddelen en zo ook de latexvrije condooms. Dit wordt aangegeven door het CE-logo op zowel de verpakking als de condoomverpakking zelf. De aanwezigheid van het CE-keurmerk garandeert dat de condooms grondig zijn getest volgens de ISO 4074-norm, zowel tijdens als na de productie.

  Voordelen van Latexvrije condooms

  Latexvrije condooms bieden enkele specifieke voordelen die ze aantrekkelijk maken voor bepaalde gebruikers. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

  1. Allergievriendelijk: Het grootste voordeel van latexvrije condooms is dat ze geschikt zijn voor mensen met een latexallergie. Latex kan bij sommigen ernstige allergische reacties veroorzaken, en het gebruik van een latexvrij alternatief elimineert dit risico.

  2. Natuurlijker gevoel: Latex vrije condooms worden vaak als dunner ervaren dan latex exemplaren en kunnen beter lichaamswarmte geleiden. Dit kan resulteren in een meer huid op huid gevoel tijdens het gebruik.

  3. Geurloos: Latex condooms hebben soms een kenmerkende rubbergeur die als onaangenaam kan worden ervaren. Latexvrije condooms hebben meestal geen sterke geur, wat ze voor sommige mensen prettiger maakt in gebruik.

  4. Oliebestendig: Latex vrije condooms van materialen zoals polyurethaan zijn compatibel met op olie gebaseerde glijmiddelen, die latex kunnen afbreken. Dit biedt gebruikers meer flexibiliteit in de keuze van glijmiddelen.

  5. Sterkte en duurzaamheid: Hoewel ze dunner zijn, kunnen latexvrije condooms net zo sterk of zelfs sterker zijn dan latex condooms, wat zorgt voor betrouwbare bescherming tegen zwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen.

  Deze voordelen maken latex vrije condooms tot een uitstekende keuze voor mensen die gevoelig zijn voor latex of die een ander type product willen proberen.

  Waar worden Latexvrije condooms van gemaakt?

  Latexvrije condooms worden meestal gemaakt van een van de volgende materialen:

  1. Polyurethaan: Dit is een type PU-materiaal dat veel wordt gebruikt voor latex vrije condooms. Polyurethaan is een helder en dun materiaal dat warmte goed geleidt, wat kan zorgen voor meer natuurlijke sensaties. Het is ook compatibel met alle soorten glijmiddelen, inclusief olie-gebaseerde, die latex kunnen afbreken.

  2. Polyisopreen: Dit is een synthetisch rubber dat geen natuurlijk rubberlatex bevat. Polyisopreen condooms zijn rekbaar en bieden een gevoel en pasvorm die vergelijkbaar zijn met die van latex, maar zonder de allergenen. Ze zijn zacht en comfortabel in gebruik en zijn ook enkel compatibel met op water- en siliconenbasis glijmiddelen.

  3. Nitril: Hoewel minder gebruikelijk, wordt nitril soms gebruikt voor vrouwelijke condooms. Nitril is een synthetisch rubber dat sterk en hittebestendig is en ook geschikt is voor mensen met latexallergieën, waaronder Type I en IV.

  Deze materialen bieden goede alternatieven voor mensen die allergisch zijn voor latex of op zoek zijn naar andere opties qua gevoel en gebruik van glijmiddelen. Elk van deze materialen heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen, wat ze aantrekkelijk maakt voor verschillende gebruikersbehoeften.

  De meest algemeen erkende condooms zonder latex worden geproduceerd met polyurethaan. Condooms kunnen ook worden geproduceerd met behulp van andere vervaardigde materialen, bijvoorbeeld Raisin AT-10.

  Polyurethaan condooms

  Polyurethaan condooms zijn latexvrije condooms gemaakt van een synthetisch pu- materiaal speciaal ontwikkeld voor mensen met een latex allergie. Hier zijn enkele kenmerkende eigenschappen van polyurethaan condooms:

  1. Allergievriendelijk: Deze condooms zijn volledig vrij van latex en de chemicaliën die in de productie van latex gebruikt worden. Ze zijn een uitstekende keuze voor mensen die allergisch zijn voor latex, ongeacht of het om Type I of Type IV gaat.

  2. Warmtegeleiding: Polyurethaan geleidt lichaamswarmte beter dan latex, wat kan zorgen voor een natuurlijker gevoel en een verhoogde sensatie tijdens het gebruik.

  3. Sterkte en duurzaamheid: Ondanks dat ze veel dunner zijn dan veel latex condooms, zijn polyurethaan condooms sterk en bieden ze effectieve bescherming tegen zwangerschap en SOA's. De meeste Polyurethaan condooms zijn tussen 0,04 mm en 0,07 mm dik.

  4. Compatibiliteit met glijmiddelen: Ze zijn compatibel met zowel op water- als op olie-gebaseerde glijmiddelen, wat gebruikers meer flexibiliteit biedt in het kiezen van glijmiddelen. Latex kan bijvoorbeeld afbreken in contact met olie-gebaseerde glijmiddelen, maar polyurethaan heeft dit probleem niet.

  5. Duidelijkheid en geur: Polyurethaan is meestal helderder en heeft minder geur dan latex, wat door sommige gebruikers als een voordeel wordt beschouwd.

  Voordelen Polyurethaan non-latex condooms: ze zijn ultradun, geurloos, sterk en geven beter warmte door. Daarom geven condooms van polyurethaan meer gevoel. Nadeel is dat deze condooms duurder zijn dan alle ander latexvrije condooms.

  Polyurethaan condooms zijn een uitstekende optie voor mensen die op zoek zijn naar een veilig en effectief latexvrij alternatief dat dicht bij de ervaring van traditionele condooms blijft.

  Polyisopreen condooms

  De meeste latexvrije condooms zijn ultra dunne condooms. Condooms gemaakt van Natuurlijk rubber latex kunnen een latex allergie. Skyn Extra glijmiddel condooms zijn het zelfde als de durex real feeling. Koop Durex voor een huid op huid gevoel

  Polyisopreen condooms zijn een ander type latex vrije condooms, gemaakt van synthetisch rubber dat lijkt op natuurlijke latex maar zonder de eiwitten die latexallergieën veroorzaken. Hier zijn enkele kenmerkende eigenschappen van polyisopreen condooms:

  1. Hypoallergeen: Hoewel polyisopreen synthetisch is, imiteert het de eigenschappen van latex zonder de allergene eiwitten of de vaak gebruikte chemische versnellers in de productie van natuurlijke latex. Dit maakt ze geschikt voor mensen met beide types I en IV latexallergie.

  2. Natuurlijk Gevoel: Omdat polyisopreen veel van de fysieke eigenschappen van natuurlijke latex nabootst, voelen deze condooms zachter en meer als "huid-op-huid" dan sommige andere synthetische alternatieven, zoals polyurethaan.

  3. Goede Elasticiteit: Polyisopreen is zeer elastisch en rekbaar, wat bijdraagt aan een comfortabele pasvorm en het gevoel tijdens gebruik.

  4. Compatibiliteit met Glijmiddelen: Net als andere synthetische condooms zijn polyisopreen condooms compatibel met zowel op water- als op siliconen-gebaseerde glijmiddelen. Ze zijn echter NIET geschikt voor olie-gebaseerde glijmiddelen, die het materiaal kunnen degraderen. Een glijmiddel op waterbasis is dan een betere keuze. Er zijn ook latexvrije condooms mét glijmiddel verkrijgbaar.

  5. Sterkte en Duurzaamheid: Hoewel dun, zijn polyisopreen condooms sterk en bieden ze een effectieve bescherming tegen zowel zwangerschap als seksueel overdraagbare aandoeningen.

  Polyisopreen condooms worden geprezen om hun comfort en natuurlijk gevoel, waardoor ze een populaire keuze zijn voor diegenen die gevoelig zijn voor latex maar toch een ervaring willen die dicht bij die van traditionele latex condooms ligt.

  Hoe herken je een latex allergie?

  Een latex allergie is te herkennen aan de jeuk, roodheid en mogelijke zwelling. De huid reageert overgevoelig op de latex en laat dit dan ook vaak zien met een van de genoemde symptomen. De symptomen zijn voorbeelden en hoeven niet bij ieder persoon hetzelfde te zijn. Wat wel belangrijk is om te weten is dat er 2 varianten zijn van de latex allergie, dit zijn type I en IV. Om het juiste condoom te kunnen vinden is het belangrijk dat je eerst bepaalt welke vorm van de latex allergie voor jou van toepassing is. Een huisarts of dermatoloog kan je daarbij helpen.

  Latexallergieën kunnen worden geclassificeerd in twee hoofdtypen: Type I en Type IV. Beide typen veroorzaken verschillende reacties en worden veroorzaakt door verschillende mechanismen van het immuunsysteem.

  Type I Latex Allergie:

  • Immunologische Reactie: Type I allergie, ook bekend als een onmiddellijke allergie, wordt veroorzaakt door een immuunrespons op natuurlijke rubberlatex eiwitten. Deze reactie is een IgE-gemedieerde hypersensitiviteitsreactie, waarbij IgE antilichamen snel reageren op de aanwezigheid van allergenen.
  • Symptomen: De symptomen kunnen variëren van mild tot levensbedreigend en kunnen huidreacties, jeuk, netelroos, roodheid, zwelling, ademhalingsproblemen, astma en in ernstige gevallen anafylactische shock omvatten.
  • Reactietijd: De symptomen ontstaan meestal binnen enkele minuten tot uren na blootstelling.

  Type IV Latex Allergie:

  • Immunologische Reactie: Type IV allergie, ook wel een vertraagde type allergie genoemd, wordt veroorzaakt door chemicaliën die gebruikt worden tijdens het vervaardigen van latexproducten, niet door de latex zelf. Dit type allergie wordt gemedieerd door T-cellen, een ander type witte bloedcel, wat leidt tot een vertraagde reactie.
  • Symptomen: De reacties zijn meestal beperkt tot de contactgebieden waar de huid is blootgesteld aan latex, resulterend in contactdermatitis. Symptomen zijn onder meer roodheid, jeuk, schilferende huid en blaarvorming. Deze symptomen verschijnen meestal 24 tot 48 uur na blootstelling.
  • Reactietijd: De reactie is vertraagd, in tegenstelling tot de onmiddellijke reactie gezien bij Type I.

  Het onderscheid tussen deze twee types is cruciaal voor het bepalen van de juiste behandeling en preventieve maatregelen. Personen met een Type I latexallergie moeten alle latexproducten vermijden om potentieel ernstige of zelfs levensbedreigende reacties te voorkomen, terwijl personen met een Type IV allergie vooral moeten letten op direct huidcontact met latexproducten.

  Welke condooms zijn geschikt voor latexallergie type I en IV?

  er zijn latex vrije condooms die geschikt zijn voor mensen met zowel Type I als Type IV latexallergieën. Deze condooms vermijden zowel de natuurlijke latexeiwitten die Type I reacties veroorzaken als de chemicaliën in latex die Type IV reacties kunnen uitlokken. Hier zijn enkele opties:

  1. Polyurethaan Condooms: Deze condooms zijn volledig vrij van latex(eiwitten) en de chemicaliën die in de productie van latex gebruikt worden. Ze zijn een uitstekende keuze voor mensen die allergisch zijn voor latex, ongeacht of het om Type I of Type IV gaat. Polyurethaan condooms zijn een goede keuze omdat ze sterk, dun en effectief zijn in het geleiden van warmte, wat bijdraagt aan natuurlijke sensaties. Ze zijn ook compatibel met alle soorten glijmiddelen, wat ze veelzijdiger maakt.

  2. Polyisopreen Condooms: Hoewel polyisopreen synthetisch is, imiteert het de eigenschappen van latex zonder de allergene eiwitten of de vaak gebruikte chemische versnellers in de productie van natuurlijke latex. Dit maakt ze geschikt voor mensen met beide types latexallergie. Ze zijn zacht, elastisch en bieden een comfortabele pasvorm, wat ze populair maakt onder gebruikers die op zoek zijn naar latexvrije alternatieven met een natuurlijk gevoel. Ze zijn echter NIET geschikt voor olie-gebaseerde glijmiddelen.

  3. Nitril Vrouwelijke Condooms: Voor vrouwen zijn er nitril condooms beschikbaar die eveneens latexvrij zijn. Nitril is een duurzaam synthetisch rubber dat compatibel met zowel op water- als op olie-gebaseerde glijmiddelen, waardoor het een veelzijdige optie is voor bescherming tegen zwangerschap en SOA's. Dit maakt nitril vrouwelijke condooms een goede keuze voor vrouwen met een latex allergie.

  Deze latexvrije opties bieden bescherming tegen zwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen, vergelijkbaar met die van traditionele latex condooms, maar zonder het risico op allergische reacties. Het is belangrijk om de verpakking en de productinformatie zorgvuldig te lezen om te verzekeren dat ze vrij zijn van latex en andere allergenen. Bij twijfel kan je altijd contact met ons opnemen.

  Latex vrije condooms kopen

  Latex vrije condooms kopen omdat je allergisch bent voor latex? Geen probleem, want Condoom.nl verkoopt latex vrije condooms in alle soorten en smaken. Latex vrije condooms voelen vaak natuurlijker aan en hebben een betere pasvorm. De condooms zijn gemaakt van Polyisopreen, Polyurethaan of andere materialen. Hierdoor zijn de condooms uiterst geschikt voor mensen met een latex allergie.

  Weet je niet zeker of je een latex-allergie hebt, ga dan zeker eerst naar de huisarts, misschien is er iets anders aan de hand. Maar verder vinden wij bij Condoom.nl het een uitdaging om iedereen van het juiste condoom te voorzien. De ene allergie of gevoeligheid is de andere niet. Soms is het al voldoende om van merk te wisselen, soms is een polyurethaan condoom de enige oplossing. Bij twijfel raden we mensen aan verschillende merken latex vrije condooms te proberen. Ons assortiment latex vrije condooms bestaat uit meerdere maten en merken, zodat je altijd de juiste latex vrije condooms kan vinden.

  Daarnaast bieden wij ook het latexvrij proefpakket aan als je nog niet weet welke latex vrije condoom je het prettigst vindt.

  Werken alle glijmiddelen met latexvrije condooms? 

  Latex vrije condooms kunnen meestal worden gebruikt met zowel op water- als op siliconenbasis glijmiddelen. Het is echter belangrijk om altijd de instructies op de verpakking te controleren, want sommige materialen kunnen anders reageren met verschillende glijmiddelen.

  glijmiddel Condoom.nl voor latexvrije condooms zoals durex real feeling of durex nude condooms voor een huid op huid gevoel met de meeste latex vrije condooms met synthetisch polyisopreen heb je altijd het juiste condoom

  Latex vrije condooms met polyurethaan zijn compatibel met zowel op water- als op olie-gebaseerde glijmiddelen, wat gebruikers meer flexibiliteit biedt in het kiezen van glijmiddelen. Latex kan bijvoorbeeld afbreken in contact met olie-gebaseerde glijmiddelen, maar polyurethaan heeft dit probleem niet.

  Net als andere synthetische condooms zijn polyisopreen condooms compatibel met zowel op water- als op siliconen-gebaseerde glijmiddelen. Ze zijn echter NIET geschikt voor olie-gebaseerde glijmiddelen, die het materiaal kunnen degraderen. Er zijn ook latex vrije condooms mét glijmiddel verkrijgbaar.

  Condooms tegen latex allergie 

  Latex allergie is nog geen 20 jaar bekend. Hierdoor heeft het even geduurd totdat er latex vrije condooms op de markt kwamen. Op dit moment zie je de latex vrije condooms in verschillende varianten. Zo heb je nu latex vrije condooms met ribbels en noppen, extra glijmiddel, XL condooms, en ultra dunne condooms maar ook het vrouwencondoom. Latex vrije condooms zijn ook uitstekend te gebruiken met glijmiddel. Je kunt alle merken condooms met alle merken glijmiddel combineren. 

  Mates Skyn 

  Mates Skyn latexvrije condooms zonder allergische reactie gemaakt van polyisopreen en sterk polyurethaan voor anaal gebruik en orale seks.

  Het merk met de meeste latex vrije condooms is toch wel Mates Skyn. Mates Skyn heeft een groot aanbod. Heel het aanbod is latex vrij en is dus perfect voor mensen met een latex allergie of voor mensen die gevoelig zijn voor latex. Mates Skyn condooms zijn gemaakt van Sensopreen, een innovatief en wetenschappelijk ontwikkeld high-tech materiaal. Sensopreen heeft een compleet andere structuur, waardoor het veel flexibeler en vooral zachter aanvoelt, maar met de sterkte van latex. Mates Skyn condooms zijn transparant en glad uitgevoerd, voorzien van een reservoir en een mild glijmiddel. Geschikt voor zowel vaginaal, oraal als anaal contact. 

  Sagami latexvrije condooms

  Sagami Latexvrije Condooms zijn ultradunne latexvrije condooms van zeer dun, rekbaar en sterk polyurethaan; dit materiaal geleidt de lichaamswarmte beter, wat zorgt voor een optimaal gevoel bij het vrijen.

  Sagami is niet zoals standaard condooms, maar een polyurethaan condoom latex vrije condoom zoals de meeste latex vrije condooms met een huid op huid gevoel ook te gebruiken bij orale seks. Buiten het zich van kinderen bewaren.

  Het Japanse merk Sagami produceert al sinds 1991 latexvrije condooms. Dankzij het gebruik van PU-materiaal is het onschadelijk voor het menselijk lichaam, ruikt het niet naar latex en veroorzaakt het geen latex-allergie.

  De meest opvallende eigenschappen van Sagami Original condooms op een rijtje:

  • Ultradun; Sagami Original 0.02 condooms zijn slechts 0,02 mm dik en latexvrij.
  • Uitstekende thermische geleidbaarheid, directe overdracht van lichaamswarmte
  • Geen latexgeur
  • Zacht, glad oppervlak, natuurlijke gebruikservaring
  • Transparant, natuurlijk visueel gevoel
  • Olieresistent 
  • Non-latex; gemaakt van PU en is meer bio-compatibel

  Sagami Original condooms zijn verkrijgbaar in diverse verpakkingen; per stuk, 3, 6 of 12 stuks.

  Pasante

  Pasante heeft een van de allerdunste condooms ter wereld, namelijk een dikte van 0,015 mm. De Pasante Unique condooms zijn in alle opzichten uniek te noemen. Dit niet alleen omdat dit de dunste condooms ter wereld zijn, maar ook omdat deze condooms van een totaal ander materiaal gemaakt zijn in vergelijking met normale latex vrije condooms. Namelijk het synthetische hars AT-10. De latex vrije condooms van het merk Pasante zijn dus van een ander materiaal gemaakt dan de Mates Skyn condooms. Ook hebben deze condooms van Pasante een unieke vorm. Ze hebben een nominale afmeting van 60mm, wat al ruimer is dan een standaard condoom. Naast het latex vrije mannencondoom heeft het merk Pasante ook een latex vrij vrouwencondoom. De vrouwencondooms van Pasante zijn ultradun en gemaakt van nitril polymeer. Dit zorgt ervoor dat de condooms latex vrij zijn maar ook extra zacht, dun, comfortabel en dat unieke huid op huid gevoel geven. 

  Durex Nude condooms

  Durex Nude (voorheen durex real feeling) zonder rubber latex Voorkom allergische reactie en seksueel overdraagbare aandoeningen gebruik condooms.,condooms zijn gemaakt van polyisopreen, durex real feeling, durex Nude condooms, durex nude, latex condooms, latexvrije condooms, durex nude latexvrije condooms, zonder rubber latex.

  Het merk Durex heeft ook een latexvrije condoom ontwikkeld. De Durex Nude Latexvrije condooms (voorheen Durex Real Feeling) zijn ultradun en latex vrij zonder dat je een allergische reactie krijgt. Hierdoor voel je het echte warme gevoel tijdens de seks. Zodra je het Nude latex vrije condoom gebruikt lijkt het net of je geen condoom om hebt. Dit geeft het huid-op-huidgevoel Durex Nude (Durex Real Feeling) condooms hebben een Easy-On-pasvorm met een reservoir, speciaal gevormd voor meer comfort. Omdat de Durex Nude (Durex Real Feeling) condooms latexvrij zijn, kunnen ze ook gebruikt worden als je last hebt van een latexallergie. Alle condooms die wij verkopen zijn voorzien van een CE keurmerk.

  • Copyright © 2024 Condooms.be