Vegan Condooms

Vegan Condooms

Als je veganist bent, dan is dat begrijpelijkerwijs een van je overwegingen bij het kopen van condoom en het is zeker iets wat je in overweging wilt nemen. In de blog van vandaag gaan we een begin-tot-eind-gids aanbieden over precies waarom veganisten voorzichtig moeten zijn bij het kiezen van condooms en hoe andere geschikte opties kunnen worden gevonden. 

Als het gaat om het leven als veganist, is het zeker een stuk eenvoudiger geworden en tegenwoordig is veganisme vrij normaal. In feiten is het mainstream geworden en daarmee vechten bedrijven om een beroep te doen op deze nieuwe markt door veganistisch voedsel, toiletartikelen en kleding aan te bieden.

Hoe leeft een veganist?

Voor degenen die geen idee hebben van de veganistische manier van leven, is het beste dat we beginnen met kort uit te leggen wat het precies is en waarom het ertoe doet bij het kopen van condooms. Simpel gezegd, veganisten proberen een manier van leven aan te nemen die de impact van mensen op de planeet beperkt. Ze proberen dit op verschillende manieren te doen, van het niet eten van vlees of het consumeren van boeken tot het kiezen voor toiletartikelen die het gebruik van plastic of andere schadelijke materialen vermijden. Het is een ethische en duurzame levensstijl die deze principes centraal stelt bij de dagelijkse beslissingen.

Oké, geweldig, ik weet zeker dat je mee knikt en je afvraagt hoe dit in godsnaam met condooms te maken heeft. De meeste condooms zijn gemaakt van latex en dit wordt vaak verwerkt met caseïne, een stof die wordt gewonnen uit melk. Aangezien veganisten ervoor kiezen om geen dierlijke producten of andere soorten zuivelproducten te consumeren, zal dit waarschijnlijk een punt van zorg zijn.

Wat is het verschil tussen een vegetariër en veganist?

Verwar een vegetariër niet met een veganist. Vegetarisme bestaat al millennia. Een vegetariër eet meestal geen rood vlees, varkensvlees of gevogelte. Sommigen zullen zeevruchten in hun dieet opnemen. Ze consumeren eieren, kaas en zuivelproducten. Veganisten willen daarentegen niet in contact komen met iets wat een dierlijke oorsprong heeft. Ze eten geen eieren en zuivelproducten. Ze dragen geen schoenen met leren zolen. Vrouwen zullen geen lederen handtassen dragen.

Bestaan er Vegan condooms?

Ja, er bestaan vegan condooms! Het goede nieuws is dat er nu een toenemend aantal veganistische condooms op de markt zijn, hoewel ze nog steeds een beetje moeilijk te vinden zijn in de traditionele winkelstraat. Er zijn echter een aantal fabrikanten die geen caseïne gebruiken bij de productie van hun condooms. Als gevolg hiervan zijn er een schat aan opties online beschikbaar, u hoeft alleen maar de tijd te nemen om ze te onderzoeken en ze zijn niet duurder dan traditionele standaardcondooms.

Het standaard dagelijkse condoom is gemaakt van latex. Om de latex zachter en buigzamer te maken, gebruiken fabrikanten een dierlijke substantie genaamd caseïne, een melkeiwit. Aangezien dit een dierlijk product is, is het verboden naar een veganist.

Is een vegan condoom hetzelfde in gebruik?

Ja. Er is absoluut geen reden waarom u veganistische condooms niet op dezelfde manier kunt gebruiken als andere, standaardopties. Dat betekent dat ze voor allerlei seksuele activiteiten kunnen worden gebruikt. In feiten moeten ze op vrijwel dezelfde manier worden behandeld, en er moet ook glijmiddel bij worden gebruikt, zorg er wel voor dat je een glijmiddel koopt dat ermee kan worden gebruikt. Ook is het mogelijk om veganistische glijmiddelen te kopen, maar pas op dat je veganistische smeermiddelen op oliebasis vermijdt.

Er zijn misschien lezers die nooit dachten dat er aparte condooms waren voor veganisten en de traditionele condooms voor de rest van de wereld. Geschat wordt dat de condoommarkt wereldwijd bijna $ 2 miljard in USD zal genereren. Slechts een heel klein deel van dit bloeiende bedrijf zal bestaan in veganistische condooms? Is dit omdat ze van mindere kwaliteit zijn dan een standaard condoom? Nee - het wordt simpelweg bepaald door vraag en aanbod.

Waarom gebruik je een condoom?

Sinds de eerste condooms ‘uitgevonden’ werden ze gebruikt om zwangerschap te voorkomen. De vroegste condooms werden gemaakt van de ingewanden van schapen en andere boerderijdieren. Ze waren grof, maar ze werkten. Tweeduizend jaar geleden was prostitutie hoogtij. Veel gehuwde mannen zochten troost bij dames uit de stad en kwamen weg met meer dan alleen seksuele verlichting. Vervolgens was het gebruik van een condoom nodig om te voorkomen dat deze mannen hun geslachtsziekten bij hun vrouwen zouden introduceren.

Condooms die voldoen aan de overheidsnormen en 100% van de tijd worden gebruikt, hebben een mislukkingspercentage van 2%. In 98% van de gevallen beschermen ze tegen zwangerschap en soa's en hiv. (Dit is het geval voor alle condooms die door de overheid zijn getest)

Nep condooms

Net als identiteitsdiefstal zijn er bedrijven die nepcondooms maken. Gewoonlijk worden alle echte veganistische condooms gecertificeerd door de Vegan Society, de American Vegan Association en / of Vegan Action. Als je veganist bent en alleen veganistische condooms wilt kopen, kijk dan waar je condooms zijn gemaakt en of ze de internationale testcertificaten dragen.

Best verkochte veganistische condooms

Zoals elk product op de markt, als een consument een artikel niet leuk vindt na de eerste aankoop, zal die consument dat product nooit meer kopen. Als het item echter een goede koop was, de investering waard was en de koper een plezier deed, zal hij teruggaan en keer op keer kopen. We gaan je een lijst geven met de best verkochte veganistische condooms. Het aantal terugkerende kopers is een bewijs van hun kwaliteit.

Sir Richard's condooms

Sir Richard's worden gemaakt in de VS en elk wordt elektronisch getest op veiligheid en betrouwbaarheid zoals goedgekeurd door de Federal Drug Administration. Het bedrijf adverteert dat hun condooms worden gesmeerd met een formule die geen glycerine, zaaddodend middel of parabenen bevat. Ze hebben ook minder een latexgeur. Ze zijn American Vegetarian Society Vegan-gecertificeerd en PETA-goedgekeurd. De enige echte ‘klacht’ over hun ultradunne condoom is dat het niet geschikt is voor mannen met een grotere dan gemiddelde omtrek. U vindt er keuzes van Sir Richard's zoals Pleasure Dots, standaardcondooms, ultradunne en extra grote condooms.

Glyde condooms

Op de website van Glyde staat: "Glyde condooms zijn gemaakt met een gepatenteerde plantaardige formule van distel-extract en natuurlijk rubberlatex, vrij van toevoegingen zoals petrochemicaliën, parabenen, caseïne en zaaddodende middelen ... Onze pure ingrediënten en ethische principes maken GLYDE de perfecte keuze voor veganisten, mensen met zuivelallergie en zelfs milde latexallergieën, die kunnen voortkomen uit blootstelling aan caseïne die wordt gebruikt door conventionele condoommerken."

Ze stellen verder dat: "Alle GLYDE-condooms de natuurlijke keuze zijn - gemaakt van 100% natuurlijke latex Fair Trade rubber en distel-extract. GLYDE condooms zijn gecertificeerd ethisch en veganistisch door de Vegan Society en bevatten geen dierproeven en dierlijke bijproducten, chemicaliën, parabenen of zaaddodende middelen. Elk condoom is dubbel gewassen om onaangename latex geur te verwijderen, en is voorzien van gepatenteerde technologie voor sterkte en duurzaamheid die de wereldwijde normen overtreft."

Glyde maakt een groot aantal verschillende stijlen en maten. Ze maken condooms met een veganistische smaak. Ze hebben ook ultradunne, slanke pasvorm en een selectie voor grotere mannen. Hoewel ze de grotere keuze hebben, is het meest gehoorde negatieve punt dat deze niet passen bij een man die langer of breder is.

Sustain Condooms

Sustain is een beetje een nieuwkomer in de condoomindustrie. Sustain Condooms zijn niet giftig en duurzaam geproduceerd met natuurlijk, gecertificeerd Fair Trade rubber. Duurzame organische smeermiddelen zijn gebaseerd op water en aloë en zijn vrij van parabenen, petroleum en glycerine. Hun condooms zijn verkrijgbaar in ultradun gesmeerd, op maat gemaakt en comfortabel passend. Sustain glijmiddelen zijn verkrijgbaar in geurloos en lavendel.

Bovendien is Sustain FDA goedgekeurd en elektronisch getest. Net als bij de bovenstaande merken is de belangrijkste klacht van de klant echter terecht. Gebruikers zeggen dat ze zich meer zorgen maken over hoe ze worden gemaakt dan over de pasvorm en het plezier van het individu.

Condomi Condooms

Condomi-latex is vervaardigd zonder dierlijke ingrediënten en is goedgekeurd door de Vegan Society. Ze zijn vrij van dierlijke bijproducten en voldoen aan of overtreffen alle wereldwijde en binnenlandse kwaliteitsaccreditaties. Condomi begon in 1996 met het produceren van condooms die voldeden aan de Europese norm EN 600. Deze specifieke norm is erg belangrijk omdat condooms die niet aan deze norm voldoen, niet in de EU verkocht kunnen worden. Condomi biedt drie stijlen: Ultra-Thin, Max Love en Nature. Er zijn geen noemenswaardige klachten.

My.Size condooms

Bij de productie van MY.SIZE-condooms gebruiken ze geen dierlijke componenten. Dit betekent dat deze condooms ook vegan zijn! De condooms zijn gemaakt van hoogwaardige natuurlijke latex. Ze gebruiken een op maat ontworpen latexsamenstelling , die MY.SIZE garandeertcondooms om extreem elastisch, duurzaam, lichtgewicht en zacht te zijn. 

Natuurrubberlatex is dat deel van latex, ook wel melksap genoemd, dat wordt verkregen als een witachtige vloeistof uit de rubberboom. Latex is dus een puur natuurproduct en bestaat naast het rubber voornamelijk uit water en in kleinere delen uit harsen, eiwitten en mineralen. Van latex en diverse andere ingrediënten ontwikkelen we een speciaal latexmengsel, dat garandeert dat onze condooms bijzonder elastisch, scheurvast, licht en zacht zijn. 

Mates Skyn condooms

SKYN-condooms zijn 's werelds meest verkochte latexvrije condooms. SKYNFEEL® is een revolutionair polyisopreen materiaal dat onze condooms merkbaar zachter en natuurlijker aanvoelt. Het is bewezen dat het de sensaties verbetert, terwijl het veilig en geschikt blijft voor mensen met een latexallergie. 

Andere merken geschikt voor veganisten

Er zijn verschillende andere merken die adverteren dat ze geschikt zijn voor veganisten. Ze adverteren niet dat ze zijn gecertificeerd door de Vegan Society, maar ze vertellen wel wat wel en niet in hun producten zit.
  • Copyright © 2023 Condooms.be