Welke maat condoom heb ik?

Omtrek in CMCondoom maatCondoomsCondooms.be
9 - 9.5 cm 45 mm Condooms in maat 45
9.5 10 cm47 mmCondooms in maat 47
10 - 11 cm49 mmCondooms in maat 49
10.5 - 11 cm52 mmCondooms in maat 52CBE Intens CBE Extra Dun
11 - 11.5 cm53 mmCondooms in maat 53
11 - 11.5 cm 54 mmCondooms in maat 54CBE Standaard
11.5 - 12 cm56 mmCondooms in maat 56CBE Extra Sterk
11.5 - 12 cm57 mmCondooms in maat 57
12 - 12.5 cm58 mm Condooms in maat 58
12 - 13 cm60 mmCondooms in maat 60CBE Extra Groot
13 - 14 cm64 mmCondooms in maat 64
14 - 15 cm69 mmCondooms in maat 69
15 - 16 cm72 mmCondooms in maat 72

Om je juiste maat condoom te kiezen moet je een aantal stappen doorlopen. Met dit artikel proberen we je te helpen met het kiezen van het juiste condoom. Dit is erg belangrijk want als je eenmaal het voor jouw perfecte condoom gekozen hebt zul je merken dat vrijen met condoom helemaal geen belemmering is.

Naast dat condooms je beschermen tegen zwangerschap en soa’s, kan het juiste condoom ook voor betere en spannendere seks zorgen! Er zijn condooms die het vrijen leuker maken, zoals condooms met ribbels en/of nopen en condooms die het orgasme van de vrouw versterken.

Stap 1: Kies de juiste maat condooms:

Dit klinkt misschien gek, maar je koopt toch ook geen spijkerbroek of een nieuw paar schoenen die te groot of misschien zelfs te klein is!

Het meest belangrijke aan een condooms is de maat. Een te klein condoom kan afknellen, krijg je moeilijk aangebracht, scheuren sneller of kunnen terug rollen. Je kan er ook voor kiezen om een iets kleiner condoom te gebruiken. Een strakker condoom zorgt ervoor dat de erectie harder is, je kan daardoor het hoogte punt langer uitstellen. Let er wel op dat je niet een te strak condoom gebruikt. Bij kinky seks wordt vaak een iets kleiner condoom gebruikt, omdat deze goed blijft zitten.

En een te groot condoom kan afglijden en blijft niet goed zitten. Een iets ruimer condoom kan zorgen voor meer speling tijdens de seks. Hierdoor kan je sneller opgewonden raken en het hoogte punt opwekken. Pas wel op dat het condoom niet te ruim zit, anders kan het afschuiven en kan je het verliezen.

De maat van condooms wordt gemeten in de omtrek van de penis en staat op elke verpakking vermeld als “nominale breedte”. De nominale breedte van een condoom is de breedte van het condoom als deze plat op tafel ligt. De maat staat altijd vermeld op de verpakking. De maat van een condoom wordt uitgedrukt in de nominale breedte en is dus niet de lengte of omtrek va het condoom.

Hoe weet ik welke maat condooms ik nodig heb?

De maat van condooms bepaal je met de omtrek van de penis en niet de lengte zoals vele mensen denken! De lengte is veel minder belangrijk bij het bepalen van de maat. De juiste maat condoom werkt mee aan het comfort en is veiliger. Vind je condooms vervelend dan heb je waarschijnlijk de verkeerde maat!

Om de juiste maat te kunnen bepalen moet je de omtrek van de penis gaan meten wanneer deze stijf is. Met een flexibel meetlint meet je de omtrek van de penis in centimeters. Het is belangrijk dat het meetlint goed flexibel is om de juiste maat te bepalen, want maten kunnen veranderen vanaf halve centimeters. Met de centimeters kan je vervolgens bepalen welke maat het beste voor jou is. De tabel hieronder kan je daarmee helpen. Vergeet niet dat de lengte of omtrek van je penis niets zeggen over je bed prestaties.

Condooms.be penismeter, meetlint

Wil je zelf thuis je maat bepalen? Dat kan met de door ons ontworpen penismeter. Deze kost €1 en wordt dan gratis en discreet naar je toe gestuurd; Bestel hier jouw eigen penismeter. Meten is weten!

Stap 2: Kies het juiste soort condoom:

Alle condooms die in België verkocht worden moeten een CE-keur merk hebben. Deze strenge keuring is nodig om ervoor te zorgen dat alle condooms die verkocht worden voldoen aan deze eisen. Hiermee weet je dat als je condooms koopt met een CE-keurmerk dat deze je goed beschermen tegen soa’s en ongewenste zwangerschap. Wij verkopen enkel condooms die voldoen aan alle gestelde normen.

Condooms zijn onder te verdelen in 4 soorten condooms:

  1. Standaard condooms zoals Durex Natural, Durex Extra Safe Condooms.be condooms. Deze condooms zijn er voor veilige seks en de juiste bescherming
  2. Dunne condooms zoals Mister Size Durex Feel Sensual, Durex Feel Thin en Condooms,be Extra Dun en Wingman condooms. Deze condooms zijn net zo veilig en betrouwbaar als de standaard condooms maar zijn veel dunner. Hiermee heb je meer gevoel tijdens het vrijen. Je merkt minder goed dat je het met en condoom doet.
  3. Fun en stimulerende condooms zoals Durex Fun Explosion, Durex Pleasure Me en Condooms.be Intens condooms .Deze condooms hebben ribbels en noppen die de vrouw kan stimuleren een beter en heftiger orgasme te geven. Met deze condooms maak je het intenser en spannender tijdens het vrijen. Ook condooms met een smaakje vallen onder deze categorie.
  4. Performance condooms Deze condooms zijn ervoor om je te helpen aan een langere vrij partij. Voor veel mannen en jongens is een vroegtijdige ejaculatie een probleem. Bijvoorbeeld met de Durex Performa condooms kun je het klaarkomen uitstellen en kun je dus langer doorgaan. Dit condoom heeft aan de top van de binnenkant van het condoom Benzocaïne crème. Deze crème heeft een licht verdovende werking op de eikel van de penis.;

Mocht je er nog niet uit, neem dan contact op via de;klantenservice.

Stap 3: Keuze van materiaal waarvan condooms gemaakt zijn:

Alle condooms die we in stap 1 en 2 besproken hebben zijn condooms gemaakt van natuurlijk rubber latex. Bijna alle condooms zijn hiervan gemaakt. Mocht je een latex allergie hebben wordt de keuze al beperkter. Op Condooms.be hebben we een ruim assortiment latex vrije condooms. Verschillende maten en zelf condooms met extra stimulatie.

Een 3de soort condooms zijn de;veganistische condooms. Deze condooms bevatten geen dierlijke producten. Tijdens het productieproces van vloeibaar rubber tot condoom wordt soms caseïne gebruikt. Dit is een dierlijk eiwit wat ook in melk zit. Bij veganistische condooms wordt dit vervangen door een natuurlijk product.;Glyde en My Size condooms zijn veganistisch.

Welke maat condoom heb ik?


  • Copyright © 2022 Condooms.be