Welke condoom maat heb ik?

Welke condoom maat heb ik?

Hey daar, niet zeker over je condoommaat? Laat ons je helpen! In onze blogpost, 'Welke condoom maat heb ik?', leggen we alles uit wat je moet weten over het kiezen van de perfecte maat. Niet alleen helpt de juiste pasvorm je om maximaal te genieten, maar het is ook essentieel voor je veiligheid. Ontdek de ins en outs van condoommaten en hoe je de beste keuze kunt maken voor jouw comfort en bescherming. Dus, geen giswerk meer, alleen zekerheid en plezier. Check het nu!!

Voor veel mensen kan het kopen van condooms een verwarrend proces zijn. Veilig, plezierig en effectief condoomgebruik is geen 'one size fits all'-voorstel. Een goede pasvorm van het condoom is de sleutel tot comfort en betrouwbare bescherming voor beide partners. Als het condoom te groot is, kan het tijdens het vrijen afglijden. Te klein, het is vatbaar voor breuk. Het beste condoom is het condoom dat perfect bij je past.

ultradunne condooms standaard condoom scheurt wanneer je niet de juiste maat condoom kiest. De meeste condooms hebben een nominale breedte voor de omtrek van je penis. Er zijn verschillende maten condooms voor anale seks of orale seks. Kies welke maat condoom het meest ideale condoom voor je is.

In een ons recent onderzoek naar de maatvoering van condooms onder 3.000 mannen zijn de volgende resultaten bekend geworden:

 • 25% klaagde dat condooms te strak zitten
 • 15% meldde problemen met condooms die 'te los' waren.
 • 44% van de deelnemers aan het onderzoek beweerde dat condooms tijdens het gebruik waren afgegleden of kapot waren gegaan.
 • 50% vond dat condooms over het algemeen niet goed passen.

Met andere woorden, een alarmerende 50% van de condoomgebruikers heeft niet alleen slechte seks, maar ook riskante slechte seks, wat onvergeeflijk en onnodig is.

De perfecte condoommaat vinden

Om het je juiste maat condoom te kiezen moet je een aantal stappen doorlopen. Met dit artikel proberen we je te helpen met het kiezen van het perfecte condoom. Dit is erg belangrijk want als je eenmaal het voor jouw perfecte condoom gekozen hebt zul je merken dat vrijen met condoom helemaal geen belemmering is.;

Naast dat condooms je beschermen tegen zwangerschap en soa’s, kan het juiste condoom ook voor betere en spannendere seks zorgen! Er zijn verschillende soorten condooms die je nodig hebt om het vrijen leuker maken, zoals condooms met ribbels en/of noppen en condooms die het orgasme van de vrouw tijdens de seks versterken.

Kies de juiste maat condooms:

Dit klinkt misschien gek, maar je koopt toch ook geen spijkerbroek of een nieuw paar schoenen die te groot of misschien zelfs te klein is! Naast het comfort van ultra dunne condooms, latexvrije condooms of andere soorten condooms is het belangrijkste dat je de juiste maat condooms kiest.

De meeste mannen hebben verschillende maten. Het condoom blijft niet goed zitten. De gemiddelde maat 11 11,5 cm 14 cm 11,5 12 laten zien dat het condoom zit. De juiste condoommaat vind je in onderstaande tabel welke maat condoom het best past. Kies welke maat het best past.

Het meest belangrijke aan een condoom is de condoom maat bepalen zodat deze goed past. Een te klein condoom kan afknellen, krijg je moeilijk aangebracht, scheuren sneller of kunnen terug rollen. Je kan er ook voor kiezen om een iets kleiner condoom te gebruiken. Een strakker condoom zorgt ervoor dat de erectie harder is, je kan daardoor het hoogte punt langer uitstellen. Let er wel op dat je niet een te strak condoom gebruikt. Bij kinky seks wordt vaak een iets kleiner condoom gebruikt, omdat deze goed blijft zitten.

De meeste mannen hebben verschillende maten. En een te groot condoom kan afglijden en blijft niet goed zitten. Een iets ruimer condoom kan zorgen voor meer speling tijdens de seks. Hierdoor kan je sneller opgewonden raken en het hoogte punt opwekken. Pas wel op dat het condoom niet te ruim zit, anders kan het afschuiven en kan je het verliezen. 

Condoom maattabel om je te helpen de juiste keuze te maken

Welke maat condoom blijft niet goed zitten, welke maat condooms hebben een gemiddelde maat of een juiste condoommaat? In onderstaande tabel wordt de maat van condooms  wordt weergegeven in "Nominale breedte"  Zie kolom maat. Dit is de breedte van het condoom opgemeten als deze plat ligt. Dus als je omtrek hebt van je penis in erectie, in het midden opgemeten, dak kun je met onderstaande tabel je maat condoom bepalen.

Omtrek in CMCondoom maatCondoomsCondooms.be
9 - 9.5 cm 45 mm Condooms in maat 45
9.5 10 cm47 mmCondooms in maat 47
10 - 11 cm49 mmCondooms in maat 49
10.5 - 11 cm52 mmCondooms in maat 52CBE Intens CBE Extra Dun
11 - 11.5 cm53 mmCondooms in maat 53
11 - 11.5 cm 54 mmCondooms in maat 54CBE Standaard
11.5 - 12 cm56 mmCondooms in maat 56CBE Extra Sterk
11.5 - 12 cm57 mmCondooms in maat 57
12 - 12.5 cm58 mm Condooms in maat 58
12 - 13 cm60 mmCondooms in maat 60CBE Extra Groot
13 - 14 cm64 mmCondooms in maat 64
14 - 15 cm69 mmCondooms in maat 69
15 - 16 cm72 mmCondooms in maat 72

Welke maat condooms moet ik hebben?

De maat van condooms wordt gemeten in de omtrek van een penis en staat op elke verpakking vermeld als “nominale breedte”. De nominale breedte van een condoom is de breedte van het condoom als deze plat op tafel ligt. De maat condooms staat altijd vermeld op de verpakking. De maat van een condoom wordt uitgedrukt in de nominale breedte en is dus niet de lengte of omtrek van het condoom.

De maat condooms bepaal je met de omtrek van een penis en niet de lengte zoals vele mensen denken! De lengte is veel minder belangrijk bij het bepalen van de maat. De juiste maat condoom werkt mee aan het comfort en is veiliger. Vind je condooms vervelend dan heb je waarschijnlijk de verkeerde maat!

Hoe meet ik de omtrek?

De omtrek van de penis meet je met een flexibel meetlint in centimeters. Om de juiste maat te kunnen bepalen moet je de omtrek van de penis gaan meten wanneer deze stijf is. Het is belangrijk dat het meetlint goed flexibel is om de juiste maat te bepalen, want maten kunnen veranderen vanaf halve centimeters. Met de centimeters kan je vervolgens bepalen welke maat het beste voor jou is. De tabel hieronder kan je daarmee helpen.

Hoe meet je een penis? verschillende maten condooms uit voorraad leverbaar, kies de juiste maat condoom; een strak condoom of klein condoom of juist een groot condoom analytische cookies

Penislengte meten

Begin met het meten van de lengte van je penis:

 1. Plaats een liniaal of meetlint aan de basis van je penis in erectie waar deze aan je lichaam hecht.
 2. Druk zo ver mogelijk in je schaambeen, totdat je contact maakt met het bot. Dit is vooral belangrijk als er veel buikvet is.
 3. Meet vanaf de basis je penis tot het einde van de punt.

De gemiddelde penis in erectie is iets meer dan 13 centimeter lang

Penisomtrek meten

Meet vervolgens de omtrek van de penis, dat wil zeggen de omtrek of dikte.

 1. Gebruik voor deze stap een zacht meetlint of een touwtje. Als je voor het laatste kiest, zorg er dan voor dat er geen rek in zit. Het gebruik van een stuk garen kan bijvoorbeeld leiden tot meetfouten. 
 2. Wikkel de tape of het touwtje een keer voorzichtig om het dikste deel van de schacht van de penis in erectie. 
 3. Merk op waar de uiteinden van de band samenkomen; dat is het nummer dat je zoekt. Als je een string gebruikt, markeer dan waar het einde van de string de rest raakt. Trek vervolgens het touw recht en gebruik een liniaal om de afstand van het merkteken tot het einde te meten.

De gemiddelde penis is ongeveer 11,5 centimeter in omtrek

Condooms.be penismeter, meetlint

Wil je zelf thuis je maat bepalen?  Dat kan met de door ons ontworpen penismeter. Deze kost €1 en wordt dan gratis en discreet naar je toe gestuurd  Bestel hier jouw eigen penismeter. Meten is weten! Dit meetlint is gratis bij ene bestelling vanaf € 5

Vergeet niet dat de lengte of omtrek van je penis niets zeggen over je bed prestaties.

Penisbreedte meten 

Sommige condooms hebben een maat volgens de breedte of diameter. U kunt deze meting op dezelfde manier vinden als de diameter van een cirkel. Zoek eerst de singel op de hierboven beschreven methode. Deel dat getal vervolgens eenvoudig door 3,14. De grootte van de penis kan variëren als gevolg van stress, vermoeidheid, frequentie van seksuele activiteit en mate van opwinding. Het kan dus zijn dat u meerdere metingen wilt doen op verschillende tijdstippen van de dag, gedurende meerdere dagen. 

Je penisgrootte gebruiken om een condoom te kiezen

Als je er zeker van bent dat je de grootte van je penis hebt bepaald, zou je moeten kunnen bepalen welke maat condoom je nodig hebt. Als je penis van gemiddelde grootte is, zou een condoom van standaardmaat u een nauwkeurige pasvorm moeten bieden. Een groter dan gemiddelde penis heeft mogelijk een condoom met het label 'groot' nodig, terwijl een penis die kleiner is mogelijk een condoom nodig heeft. Onthoud dat als het om condooms gaat, de maat belangrijk is: hoe beter de pasvorm, hoe beter het je zal beschermen tegen ongewenste zwangerschappen en seksueel overdraagbare aandoeningen.
Een passend condoom staat gerant voor veilige seks.

Bij aankoop van het juiste condoom voor de man is de penisomtrek belangrijker dan de penislengte. Het condoom moet goed om de penis zitten. Als je een condoom om hebt en je merkt dat deze veel te strak zit, dan is er een grotere kans op het scheuren van het condoom. Als je een condoom hebt dat veel te ruim is en dus juist los zit, glijdt juist het condoom van de penis af. Condooms moeten passend zitten, niet te strak en niet te los om de penis.;

"Het gaat om de omtrek, niet om de lengte."

My Size Pro condooms zijn gespecialiseerd in condoom maten, van smalle/kleinere condooms tot brede/langere condooms. My. Size Pro condooms staan bekend om hun 9 verschillende breedtes/lengtes en zijn hoge kwaliteit condooms. De maten van My Size zijn vanaf XXS t/m XXL.  Jouw maat zit daarbij!  
My.Size pro condooms

My.Size Pro condooms latexvrije condooms, ultradunne condooms er zijn verschillende soorten condooms. Meet de omtrek van je penis en kies de maat condoom die het best past voor het ideale condoom

Welke maten condooms heeft Durex?

Nominale breedte 60mm, verschillende maten condooms uit voorraad leverbaar, Voorkom dat je condoom scheurt tijdens anale seks met een juiste maat condoom extra large maat condoom analytische cookies

Durex heeft niet alle maten in het assortiment. Het kleinste condoom van Durex is de Durex Feel Thin Extra Thin, deze heeft een condoom maat van 52 mm en zit wat stakker. Geschikt voor een omtrek van 11cm. Durex heeft 2 extra grote condooms. Namelijk de Durex Nude XL (het dunste condoom van Durex) voor een omtrek van 11 - 12 cm (condoom maat 57) en de Durex Originals XXL (condoom maat 60) voor een omtrek van 12 - 13 cm, beide condooms zijn ook langer dan standaard condooms.

Vind hier alle XL condooms

Welke maat heeft een vrouwencondoom?

Een vrouwencondoom heeft een nominale breedte van 70mm en een lengte van 190mm. Bij gebruik van een vrouwencondoom is de maat van de penis niet zo belangrijk. De vrouw bent het condoom in de vagina en legt de buitenste ring van het condoom over de vagina. Bij gebruik van een vrouwencondoom mag je geen mannencondoom gebruiken. Dit veroorzaakt te veel wrijving en daardoor kan een van beide condooms scheuren. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing 

Bekijk ook eens: alles over vrouwencondooms • Copyright © 2024 Condooms.be