Eerste keer seks: 20 vragen over het verliezen van je maagdelijkheid

Eerste keer seks: 20 vragen over het verliezen van je maagdelijkheid

De eerste keer seks kan lastig, eng en verwarrend zijn. Om te beginnen definiëren mensen "seks" op verschillende manieren. Het kan vaginale seks, orale seks, anale seks en andere activiteiten omvatten.

Misschien heb je al geleerd over seks op school, van vrienden, van ouders of ergens online, en misschien ben je nog niet klaar om seks te hebben - wat volkomen normaal is. Misschien heb je een partner waar je je prettig bij voelt en heb je de stappen doorlopen om te beslissen dat je klaar bent voor seks. Of je nu helemaal klaar bent of helemaal niet, zelfs als je nog nooit iemand hebt gekust en je bent gewoon nieuwsgierig, of je deze informatie wilt hebben of niet, is helemaal aan jou.

We wendden ons tot de experts en stelden hen enkele van de meest belangrijke vragen als het gaat om het verliezen van je maagdelijkheid. Wil je goed voorbereid zijn op de eerste keer veilige seks lees dan dit blog artikel  

 1. Zal ik bloeden tijdens vaginale seks? Het kan zijn dat bij de eerste keer een beetje bloed vrij komt, raak niet in paniek. Sommige mensen bloeden, anderen niet. Je bloedt sneller als je maagdenvlies niet is gebroken. Voor sommige mensen met vagina's breken ze hun maagdenvlies door heel normale dingen te doen, zoals fietsen, turnen of paardrijden. Je moet onthouden dat je iets in je stopt dat nog nooit in je was geweest, dus het uitrekken kan een heel klein scheurtje veroorzaken. De beste manier om bloeding te voorkomen is door een glijmiddel op waterbasis en een goed gesmeerd condoom te gebruiken.  Het is waarschijnlijk het beste om de eerste keer een handdoek neer te leggen, voor het geval dat.
 2. De beste positie voor de eerst keer? Welke positie je ook het meest comfortabel vindt. Als je te gespannen bent en de dingen echt ongemakkelijk zijn, helpt het soms om bovenop te komen en op die manier kun je de toegang regelen. De beste positie is die waarbij je je  het meest comfortabel voelt. Een voordeel van op je rug liggen is dat je lichaamsgewicht volledig wordt ondersteund door het bed, waardoor je beter kunt ontspannen. Een voordeel voor jou is dat je alles onder controle hebt. Waarom vertel je je partner niet dat je het op beide manieren wilt proberen? Kijk welke je beter vindt. Onthoud dat je plezier en comfort hier de topprioriteiten zijn. Missionaris is een goede eerste positie om in te beginnen, omdat je zo in elkaar kunt kijken, elkaar kunt verbinden en kussen. Zorg ervoor dat je een glijmiddel bij de hand hebt, omdat natter beter aanvoelt en de penetratie vergemakkelijkt, zodat het geen pijn doet. Weet dat de hoeveelheid natuurlijke glijmiddel geen indicatie is van hoe opgewonden je bent, omdat het kan veranderen.Experimenteer open met je partner om te zien wat het beste voelt. Er is niet voor iedereen een "beste" positie. Alleen jij kunt met behulp van een liefdevolle partner bepalen wat het meest verbonden en plezierig aanvoelt. Het belangrijkste van je eerste ervaring is dat je nuchter bent - je maakt duidelijk een positieve keuze - en dat je je veilig en hecht voelt bij de persoon die je kiest.
 3. Zal seks minder pijn doen als ik geen condoom gebruik? Nee. Condooms maken geen verschil. Zorg ervoor dat je op het condoom dat je gebruikt wat extra glijmiddel doet. Vergeet niet dat zelfs als je de pil gebruikt of een spiraaltje hebt, dit niet beschermt tegen soa's. Bescherm jezelf en een ander door condooms  of een vrouwencondoom te gebruiken. Als je na een paar maanden nog steeds een relatie hebt kun je je beide laten testen op soa's. Dus tot die tijd gebruik  een condoom. schaam je niet om het te gebruiken.
 4. Moet ik anticonceptie gebruiken als ik voor het eerst seks heb? Het wordt zeker aanbevolen, maar condooms zijn 98% effectief als ze correct worden gebruikt. Als je nog geen stabiele relatie hebt en jullie allebei niet zijn getest op soa's, moet je condooms gebruiken. Zorg altijd voor bescherming en wees altijd comfortabel genoeg om ervoor te zorgen dat je een openhartige discussie over bescherming hebt voordat je besluit om seks met iemand te hebben. Je keuze voor anticonceptie is een zeer persoonlijke keuze en het is belangrijk dat je met een arts praat over welk type anticonceptie het beste bij je past. PS: Het is een goed idee om je gynaecoloog te zien voordat je voor het eerst seks hebt, zodat je al uw anticonceptie-opties kunt bespreken. Zorg er in ieder geval voor dat [je partner] een condoom gebruikt - zowel voor anticonceptie als voor ziektepreventie. Het consequent en correct gebruiken van een latexcondoom is effectief om zwangerschap te voorkomen en vermindert ook het risico op soa's als iemand geïnfecteerd is.
 5. Hoe lang duurt de eerste keer seks? Het hangt er echt van af. Het kan van minder dan een minuut tot enkele minuten duren. Veel jonge mannen ervaren voortijdige ejaculatie (vroeg orgasme), vooral als ze zelf pas seksueel actief zijn.
 6. Is het mogelijk dat een penis niet in een vagina past? Het zou je verbazen hoeveel een vagina eigenlijk aankan. Denk er eens over na, op een dag zou je een baby van 7 pond uit je vagina kunnen duwen. Als je glijmiddel gebruikt en het juiste voorspel hebt, kun je het aan. Als het echt pijn doet, neem dan een pauze en probeer het opnieuw. Neem de tijd en probeer ontspannen te zijn. Wanneer [mensen met vagina's] ongemak en pijn verwachten tijdens seks, balanceren ze de bekkenbodemspieren en voelen ze alsof hun partner niet volledig kan doordringen. Nogmaals, het gebruik van een glijmiddel helpt in dit geval echt. Het enige deel van je vagina dat enige weerstand biedt tegen penetratie is het buitenste deel. Dus zodra je ze een paar centimeter in je hebt genomen, is er meestal niet veel probleem met diepere penetratie. Maar als je je om welke reden dan ook niet op uw gemak voelt bij diepere penetratie, vertel het hem dan gewoon.
 7. Moet je bij de eerste keer een orgasme krijgen? Nee. Dat gezegd hebbende, moet je ernaar streven om een orgasme te krijgen! De eerste keer dat je seks hebt, kan ongemakkelijk zijn omdat het nieuw is en je vaginale spieren niet gewend zijn aan penetratie, dus wees niet geschokt of teleurgesteld als je geen orgasme hebt - je bent volkomen normaal! Het is onwaarschijnlijk dat je de eerste keer een orgasme krijgt. De eerste keer verken je eigenlijk alleen. Stel daarnaast geen doelen. Laat de ervaring zijn wat het ook zal zijn. En als je je lichaam niet goed kent, kan je orgasme ongrijpbaar zijn. Ieder mens definieert "seks" anders. Voor sommigen betekent seks hebben dat de penis zich in de vagina bevond. Voor anderen kan het gaan om anale of orale seks.
 8. Moet mijn partner een orgasme krijgen? Natuurlijk niet. Waarom zulke doelen stellen? Het is dom.
 9. Zal seks pijn doen? Voor het eerst seks hebben kan ongemakkelijker zijn dan pijnlijk. Gebruik gewoon veel glijmiddel voor gemakkelijke penetratie en het komt goed.  Maar niet alle, [mensen met vagina's] melden dat er de eerste keer wat pijn is. De meesten beschrijven het als geen groot probleem. Als je merkt dat het veel pijn doet, vraag het dan aan je gynaecoloog. Doe het niet als het veel pijn doet.
 10. Kan ik seks hebben terwijl ik ongesteld ben?  Ja. Tijdens je menstruatie heeft het geen invloed op het al dan niet hebben van seks. Het is niet aan te raden. Er zijn speciale tampons die je kunt gebruiken tijdens de menstruatie. Hiermee kun je ongehinderd seks hebben. Niet aan te raden voor de eerste keer,
 11. Vertel ik mijn partner dat het de eerste keer is dat ik seks heb? Ik denk dat het belangrijk is om open en eerlijk te zijn tegen iemand met wie je slaapt. De eerste keer is vaak een emotionele ervaring - daarna kunnen we ons kwetsbaar voelen. Dus ik zou adviseren dat je van tevoren het gesprek over je ervaring hebt.  Je bent pas klaar om seks te hebben als je eerlijk en kwetsbaar kunt zijn met je partner. Het is een goed idee om er eerlijk over te zijn. Op die manier hoef je je niet af te vragen of ze het weten of vermoeden. En je kunt ze laten weten wat je nodig hebt om zich op hun gemak te voelen.
 12. Wie of hoe start je? Je kunt seks beginnen met zoenen en voorspel voordat je over gaat naar penetratie. Zorg er altijd voor dat je bescherming bij de hand hebt voordat je aan de seks begint. Als je het 'Ik ben klaar'-gesprek met je partner wilt voeren, vertel hem dan dat je klaar bent om de relatie naar een hoger niveau te tillen.
 13. Moet de eerste keer seks speciaal aanvoelen? Sommige mensen willen dat hun eerste keer speciaal is; anderen zien het niet zo. Je moet nadenken over hoe JIJ erover denkt en wat je wilt dat je ervaring is. Wil je dat het met een langdurige partner is, omringd door bloemen? Wil je dat het een informele aansluiting is? Of wil je dat het spontaan is? Onthoud dat je de controle hebt over je eigen ervaring. Niemand mag dicteren wat je met je lichaam doet. Wat speciaal moet aanvoelen, is dat je hebt besloten om te onderzoeken hoe het voelt om seks te hebben, en dat je hebt besloten met wie je het wilt verkennen. Je partner zou hetzelfde moeten voelen.
 14. Wat als het ongemakkelijk is? Eerlijk gezegd is de eerste keer seks nogal ongemakkelijk. Maak je niet druk en verwacht een enorme tienerfilmervaring. Dat zal waarschijnlijk niet gebeuren. Seks is niet zo serieus. We maken fouten, er gebeuren gênante dingen. Sla jezelf niet voor je kop als er ongemakkelijke stiltes zijn of als iemand een scheet laat of niest. Seks moet leuk zijn.
 15. Hoe doe ik een condoom om? Om een condoom goed aan te trekken; knijp in de punt van het condoom om een kleine ruimte aan de bovenkant vrij te laten. Om het uit te rollen, schuift je het langs de schacht van de penis. Oefen op een banaan. Leg het condoom op de banaan. De lengte van het condoom wordt naar boven en naar binnen gekruld en je schuift de randen naar beneden om de lengte van de banaan te bedekken. Lees hier een artikel over hoe je een condoom om doet. Zorg er voor dat je vooraf je juiste maat condooms bepaald hebt om te voorkomen dat een condooms afglijdt of scheurt.
 16. Wat maakt een condoom kapot? De ruimte bovenaan is erg belangrijk omdat het anders tot breuk kan leiden. Gebruik altijd glijmiddel op water basis of siliconen basis  Bewaar je condooms op een koele, droge plek. Het is erg belangrijk voor je partner (of jij) om het condoom tegen de schacht van de penis te houden wanneer ze zich terugtrekken. Dit voorkomt "morsen". Lucht in het condoom kan ervoor zorgen dat het barst. Zorg er dus voor dat je de punt samen knijpt en daarna rustig het condooms afrolt, draai hem niet om als je je realiseert dat hij de verkeerde kant op rolt. Pak dan een nieuw condoom en begin opnieuw.
 17. Hoe bereik je een orgasme? Een orgasme hebben is een reflex die optreedt wanneer je echt "opgewonden" en gestimuleerd bent. Het gebeurt niet altijd en het is heel normaal dat het niet gebeurt als je voor het eerst seks hebt. Ten eerste, word goed in het bereiken van een orgasme als je alleen bent. Experimenteer vervolgens met hoe je dit kunt doen tijdens partnerseks.
 18. Hoe weet ik of ik een orgasme heb gehad? Je zal het weten. Als je denkt dat je er maar een hebt, dan heb je dat niet. Leer eerst alles over je orgasme zelf. Als je dan met een partner bent, weet je hoe je er een kunt herkennen als het gebeurt.
 19. Hoe weet ik of mijn partner ervan geniet? Waarom zou je je daar zorgen over willen maken? Zorg ervoor dat je ervan geniet!
 20.  Moet ik me schamen als ik niet met mijn partner ga? Je moet je absoluut niet schamen als je ervoor kiest om seks te hebben met iemand met wie je niet uitgaat. Gebruik gewoon bescherming, zorg ervoor dat JIJ je prettig voelt bij wat er gebeurt en veel plezier hebt! Laat iemand zich nooit slecht voelen omdat hij een van de meest fantastische, basale dingen wil ervaren die mensen kunnen ervaren.


 • Copyright © 2023 Condooms.be