Beflapjes-Liklapjes

Filteren
Sorteer op:

12 artikelen

  Soms willen we ons seksleven echt wat meer pit geven en toch veilig zijn. Wij zijn seksuele wezens! En we zijn altijd op zoek naar nieuwe en leuke manieren om plezier en veilige seks te hebben.

  Maar als het gaat om bescherming tegen seksueel overdraagbare aandoeningen, hebben we het ofwel over onthouding of condoomgebruik.

  We zien enkele van de andere manieren van preventie over het hoofd, zoals latexhandschoenen en beflapjes. Sommige mensen denken dat het gebruik van een beflapje raar is of denken dat het het plezier van orale seks kan bederven.

  Een komiek grapte: "Het gebruik van een beflapje is als naar een picknick gaan en de deken over het eten gooien." Beflapjes zijn er in verschillende smaken. Dat hoeft niet zo te zijn.

  Wat zijn beflapjes?

  Beflapjes zijn gemaakt van latex rubber en zijn ongeveer 15x15cm groot. Het materiaal is hetzelfde als van een condoom en zijn ook voor eenmalig gebruik. Het zorgt ervoor dat je met je mond niet in aanraking komt met vaginaal vocht, menstruatievocht of bacteriën. Bij goed gebruik loop je veel minder kan op seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's). Beflapjes hebben dezelfde functie als condooms. Beflapjes worden gebruikt voor het veilig likken van de vagina (beffen) of de anus (baffen/rimmen).

  Gebruik een beflapje bij orale seks.

  Een beflapje wordt gebruikt, ook wel liklapje genoemd, voor veilig oraal bevredigen van je partner. Orale seks is bijvoorbeeld het likken van de vagina ook wel beffen (cunnilingus) genoemd en het veilig oraal bevredigen van de anus ook wel rimmen (anilingus) genoemd. Als je een beflap goed gebruikt voorkom je om Soa’s. Je kunt een beflapje ook gebruiken als je het niet hygiënisch of fijn vindt om vagina vocht in je mond te krijgen of de vocht uit de anus.

  Het wordt wel eens vergeten maar met het likken van de vagina of anus kunnen seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) worden overgebracht.

  veilig oraal bevredigen met een beflapje

  Bekijk ook eens: Wat is Rimmen?

  Gebruik een beflapje voor veilige orale seks.

  Maatregelen voor veilige seks zijn meestal gericht op penetrerende seks, daarom zijn condooms zo gemakkelijk verkrijgbaar. Maar dat is niet het enige soort geslachtsgemeenschap dat bacteriën en infecties verspreidt.

  Het is ook mogelijk om soa's te krijgen of over te dragen via orale seks.

  Soorten infecties zijn onder meer:

  • syfilis: Syfilis kan een uitdaging zijn om te diagnosticeren. Iemand kan het jarenlang hebben zonder symptomen te vertonen. Hoe eerder syfilis wordt ontdekt, hoe beter. Syfilis die lange tijd onbehandeld blijft, kan grote schade toebrengen aan belangrijke organen, zoals het hart en de hersenen.

  • gonorroe: Onbehandelde gonorroe kan leiden tot gezondheidsproblemen op de lange termijn en, in sommige gevallen, tot onvruchtbaarheid. Maar behandeling met antibiotica kan de infectie genezen en je kansen op gezondheidscomplicaties helpen verminderen

  • chlamydia: Onbehandelde chlamydia kan ernstige complicaties veroorzaken, dus het is belangrijk om regelmatig gescreend te worden en met je arts te praten als je je zich zorgen maakt.

  • hepatitis: Virale hepatitis betekent een leverontsteking die is ontstaan door een virus. Er zijn verschillende soorten hepatitis: hepatitis A, B, C en E

  • hiv/aids: Het virus tast het afweersysteem van het lichaam steeds verder aan. Wanneer de afweer sterk verzwakt is, kunnen gemakkelijk infecties ontstaan en aandoeningen zoals ontstekingen van de huid en de longen, vergeetachtigheid (dementie) en kanker.

  Voorbehoedsmiddelen, zoals een beflapje, kunnen je risico op het delen van de vloeistoffen die deze infecties en virussen met zich meebrengen tijdens orale seks aanzienlijk verminderen.

  Als je nieuwsgierig bent naar oraal anaal spelen, maar een beetje preuts bent, overweeg dan om een beflapje te gebruiken. Dit kan je helpen voorkomen dat je in contact komt met ontlasting, die bacteriën zoals E. coli en Shigella kan dragen, of zelfs darmparasieten.

  liklapje over de vagina ne anus bedekken

  Bekijk ook eens: Hoe moet je beffen?

  Hoe gebruik je een beflapje?

  Het gebruik van een beflapje is eenvoudig: tijdens vaginale orale seks (een vrouw beffen) wordt het lapje plat over de schaamlippen geplaatst om te dienen als een scheiding tussen de mond van de persoon die orale seks heeft en de vagina van de persoon die het ontvangt. Evenzo wordt tijdens orale anale seks (rimmen/baffen) het lapje over de anus geplaatst om een barrière tussen de mond en de anus te creëren. Eenmaal geplaatst, moet het beflapje op zijn plaats worden gehouden door de persoon die orale seks uitvoert of de persoon die het ontvangt. Als het wegglijdt of wordt kapot gaat moet je onmiddellijk stoppen. Gooi het beflapje weg en vervangen door een nieuwe. Gebruikte beflapjes gooi je weg in de vuilnisbak. Oraal bevredigen lijkt zo een hele kunst, maar achteraf merken dat je syfilis of herpes hebt opgelopen is een stuk minder prettig nieuws. Ook hiervoor geldt, voorkomen is beter dan genezen.

  Beflapje voor eenmalig gebruik

  Beflapjes voor een latexallergie

  Heb je een latexallergie?. Je kunt ook zelf een beflapje maken. Bestel latexvrije condooms en maak er zelf een beflapje van.

  Hoe kun je zelf een beflapje maken van een latex condoom?

  Bestel een (anoniem) een condoom bij Condooms.be. je kunt ook een condoom met een smaakje bestellen. Hiermee voorkom je de geur en smaak van latex.

  1. Verwijder het condoom voor de verpakking en zorg ervoor dat je het daarbij niet beschadigt of scheurt

  2. Knip de reservoirtop af en verwijder ongeveer 1 cm lengte

  3. Knip de onderkant van het condoom af, zodat het opgerolde gedeelte niet meer vastzit

  4. Knip het condoom in de lengte door, van de basis tot de punt

  5. Ontvouwen en je hebt een lapje, direct klaar voor veilige orale seks.

   zelf een beflapje maken

  Welke verschillende soorten beflapjes zijn er?

  Er zijn momenteel niet veel merken die beflapjes aanbieden op de markt. Condooms.be heeft beflapjes van Glyde in het assortiment. Deze zijn 100% veganistisch.Condooms.be heeft eigen beflapjes en biedt deze aan in het roze, deze heeft een aardbeiensmaak, en een crèmekleurige met vanillesmaak.

  7 tips voor het gebruik van een beflapje

  Volg deze tips om een veilige en plezierige ervaring te garanderen tijdens het gebruik van een beflapje.

  1. Gebruik slechts één kant van het beflapje: Het beflapje omdraaien naar de andere kant nadat je hem al bent gaan gebruiken, verslaat zijn doel, omdat je jezelf en je partner blootstelt aan bacteriën of virussen die mogelijk aan de gebruikte kant zitten.

  2. Gebruik altijd een nieuw beflapje. Gebruik voor elke nieuwe sessie orale seks altijd een nieuwe, verpakte beflapje om er zeker van te zijn dat je beflapje schoon en intact is. Net als een condoom, moet je je beflapje na elk gebruik altijd weggooien.

  3. Controleer de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Als je beflapje is verlopen, gooi deze dan weg en gebruik een andere.

  4. Inspecteer het beflapje voor gebruik. Onderzoek je beflapje op scheurtjes voordat je deze gebruikt.

  5. Gebruik glijmiddel op waterbasis of siliconenbasis. Door glijmiddel aan te brengen op de zijkant van het beflapje die de ontvanger voor orale seks raakt, wordt voorkomen dat het beflapje scheurt en wordt het gevoel verbeterd. Gebruik glijmiddelen op waterbasis in plaats van glijmiddelen op oliebasis, omdat olie het beflapje kan afbreken. Vermijd het gebruik van glijmiddel met zaaddodend middel, omdat dit de mond en keel kan irriteren.

  6. Vermijd het uitrekken van het beflapje. Vermijd het uitrekken van het beflapje wanneer je deze op zijn plaats houdt, omdat er een kans bestaat dat deze kan scheuren.

  7. Probeer een smaak beflapje. Probeer een smaak beflapje om de natuurlijke smaak van latex of polyurethaan te maskeren als jij degene bent die orale seks uitvoert. beflapjes zijn er in verschillende smaken, zoals munt, vanille, aardbei, banaan en druif.

  Wat niet te doen met beflapjes

  1. Gebruik een beflapje maar aan één kant .

  2. Gebruik geen olie als glijmiddel  zoals babyolie, lotion, vaseline of bakolie. Net zoals bij condooms zijn beflapjes gemaakt van latex en scheuren of breken bij gebruik van olie. Olieachtige producten tasten latex aan.

  3. Rek een beflapje niet te ver uit om scheuren te voorkomen.

  4. Gebruik geen zaaddodend middel, dit kan irritatie in de mond veroorzaken.

  Voorkomen beflapjes HPV?

  Humaan papillomavirus (HPV) is de meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoening. Het virus wordt verspreid door vaginale, orale of anale seks met iemand die besmet is, maar door het ontbreken van symptomen is het vaak bijna onmogelijk om te zien of u of uw partner besmet is.

  HPV is zeer besmettelijk en kan worden overgedragen aan je partner, zelfs als je geen symptomen of tekenen van infectie heeft.

  Hierdoor kan iedereen die seksueel actief is de ziekte krijgen. Hoewel je meestal geen symptomen of tekenen zult hebben, zelfs als je geïnfecteerd bent, kunnen bepaalde HPV-varianten genitale wratten en kanker veroorzaken, waaronder baarmoederhalskanker, orofaryngeale kanker of kanker van de vulva, penis, vagina of anus.

  In tegenstelling tot de meeste seksueel overdraagbare aandoeningen, is er momenteel geen test voor het detecteren van HPV in de algemene bevolking. De enige beschikbare HPV-tests zijn ontworpen om te screenen op baarmoederhalskanker bij vrouwen ouder dan 30 jaar en worden niet aanbevolen voor het screenen van jongere vrouwen, mannen of adolescenten.

  Beflapjes kunnen enige bescherming bieden tegen HPV, maar ze kunnen geen volledige bescherming bieden. Hetzelfde geldt ook voor condooms, omdat HPV kan worden overgedragen via huidcontact met een geïnfecteerde partner. Beflapjes bieden ook geen bescherming tegen schaamluis.

  Voelt een beflapje goed bij het oraal bevredigen van je partner?

  Net als condooms zijn beflapjes een voorbehoedsmiddel die wordt gebruikt om de overdracht van soa's te voorkomen. De meeste liklapjes op de markt zijn ultradunne latex beflapjes, hoewel je misschien dunnere beflapjes kunt vinden die zijn gemaakt van polyurethaan of polyisopreen.

  Desalniettemin kunnen sommige mensen een beflapjes nog steeds onhandig vinden om te gebruiken en sommige vrouwen vinden misschien dat het de sensaties kan verminderen. Je kunt ook last hebben van de latexgeur of -smaak.

  Om deze redenen maken fabrikanten zoals Glyde nu een reeks beflapjes met een smaakje die de geur en smaak van latex maskeren. Verrijkt met natuurlijke smaken, kunnen deze liklapjes een vleugje sensualiteit toevoegen en het voorspel versterken.

  Tegelijkertijd verbetert het gebruik van glijmiddel tussen het latexvel en de geslachtsdelen de sensaties en verhoogt het plezier, ondanks het ontbreken van daadwerkelijk contact tussen de lippen of tong en de geslachtsorganen.

  Bekijk ook eens: vrouwencondoom

  • Copyright © 2023 Condooms.be