Vrouwelijk orgasme | Hoe laat je een vrouw klaarkomen?

Vrouwelijk orgasme | Hoe laat je een vrouw klaarkomen?

Veel te lang concentreerde het verhaal rond seks zich op hoe vrouwen (of mensen met een vagina) hun partner het beste kunnen plezieren. Met de nadruk op het geven van plezier, werd de ontvangende kant van seks vaak over het hoofd gezien. Gelukkig veranderd de samenleving snel en beseft de man dat het vrouwelijk orgasme een belangrijk onderdeel van seks is en daarom een prioriteit zou moeten zijn. Toch blijft de orgasmekloof tussen mannen en vrouwen vandaag bestaan: slechts 65 procent van de heteroseksuele vrouwen zegt dat ze altijd een orgasme krijgen tijdens seks, terwijl maar liefst 95 procent van de heteroseksuele mannen zegt dat ze altijd een orgasme hebben, volgens een studie uit 2017, gepubliceerd in Archives of Sexual Behavior .Het goede nieuws voor mensen met vagina's is dat het erectiele weefsel verspreid is over een groter gebied, wat betekent dat er meer erogene zones zijn om van te genieten en dat er meer manieren zijn om een hoogtepunt te bereiken. Dat gezegd hebbende, als je probeert verschillende soorten orgasmes op je bucketlist te hebben, is het de moeite waard om te verduidelijken dat er niet zozeer verschillende soorten orgasmes zijn als wel verschillende manieren om de sensatie op te roepen. De meeste onderzoekers zijn geneigd te geloven dat er eigenlijk maar één soort orgasme is dat door verschillende delen van het lichaam kan worden veroorzaakt. In plaats van na te denken over soorten orgasme, zijn er verschillende manieren waarop een orgasme kan worden bereikt. Soms wil je verschillende gebieden stimuleren om een orgasme te krijgen, en soms kan het een combinatie van factoren zijn. Hoewel orgasmes niet altijd het einddoel van seks of masturbatie hoeven te zijn, kunnen ze je zeker een goed gevoel geven. Maar eerst een opfriscursus over alles wat met grote O te maken heeft.

Wat is een orgasme?

Een orgasme is wat er meestal gebeurt als je het hoogtepunt van seksuele opwinding bereikt. Het voelt meestal heel goed. Wanneer je een orgasme hebt - ook wel climax genoemd - neemt de seksuele spanning toe tot het een hoogtepunt bereikt en wordt de druk in je lichaam en geslachtsdelen opgeheven.

Hoe voelt een orgasme?

Een orgasme voelt voor iedereen anders, maar er zijn enkele veel voorkomende ervaringen, waaronder zwaar ademhalen, lichaamstrillingen en zweten. Orgasmes kunnen mild of overweldigend zijn - ze variëren van persoon tot persoon en van tijd tot tijd.

Hoe lang duurt een orgasme?

Nogmaals, dit hangt af van de persoon, maar over het algemeen kunnen orgasmes enkele seconden tot 20 of 30 seconden duren. Voor sommige vrouwen kan het tot een minuut duren, vooral afhankelijk van of het een meervoudige orgastische ervaring is.

Wat maakt een vrouwelijk orgasme anders dan een mannelijk orgasme?

Mannelijke orgasmes hebben ook ritmische samentrekkingen van de geslachtsorganen en de bekkenbodem, maar over het algemeen zijn mannelijke orgasmes korter dan vrouwelijke orgasmes. Mannen komen spuitend klaar, hoewel "ejaculatie en orgasme eigenlijk afzonderlijke gebeurtenissen zijn. Het gebeurt gewoon zo dat voor penisbezitters ze meestal tegelijkertijd gebeuren. Sommige vagina-bezitters ervaren vrouwelijke ejaculatie, maar het komt niet zo vaak voor en dat zou niet het doel zou moeten zijn, vooral niet voor vrouwen die nieuw zijn bij een orgasme.

Kan ik meerdere orgasmes achter elkaar hebben?

Sommige vrouwen kunnen meerde orgasmes achter elkaar bereiken. Niet ieder vrouw kan een meervoudig orgasme bereiken.  Vaak begint het met een heftig orgasme, opgevolgd door kleinere minder heftigere orgasmes achter elkaar.

Ik heb nog nooit een orgasme gehad, maar ik wil het wel. Hoe kom ik daar?

Het is absoluut geen schande om nooit die specifieke genotspiek te hebben bereikt. Laat de druk tot een orgasme los en concentreer je op het genieten. Er achteraan jagen maakt het alleen maar lastiger. Je hersenen worden overspoeld met gedachten als: gaat het gebeuren? Wanneer gaat het gebeuren? Waar is het? In plaats daarvan raden we je aan om je over te geven aan de sensaties en deze naar boven te laten komen.

Ontspan om te beginnen je stemming, omgeving en algehele houding, aangezien opwinding niet kan ontstaan zonder ontspanning. En als er geen opwinding kan ontstaan, kan een orgasme ook niet ontstaan. Als je eenmaal ontspannen bent, kun je de sensaties van opwinding echt opmerken. Opwinding is wat het lichaam nodig heeft om heet te worden. Wat goed voelt, blijf dat doen. Dit zal je helpen je lichaam te leren kennen en erachter te komen wat je leuk vindt, of het nu tepelstimulatie is of een fantasie die je sappen laat stromen. Wat je ook helpt om je orgasme te bezitten, weet dat het toppunt van plezier mogelijk is. Begin met het proberen van deze 10 manieren om een orgasme te ervaren en die orgasme-kloof te dichten.

1. Clitoraal orgasme

De clitoris is een klein "knopje" aan de bovenkant van de vaginale opening zit en geen andere functie heeft dan het verschaffen van seksueel genot. Als je nog nooit een orgasme hebt gehad, begin dan met de clitoris

Hoe krijg je een clitoraal orgasme: Allereerst moet je erachter komen of je de voorkeur geeft aan directe of indirecte stimulatie, dat wil zeggen door de clitoris zelf aan te raken, of door de schaamlippen en de clitoriskap. Wrijf eerst met vingers n (in plaats van met een seksspeeltje), in een spiraalvorm rond je clitoris. Tip: gebruik glijmiddel op siliconen basis 

Begin er behoorlijk ver vandaan en kom er dan dichter naar toe totdat je er uiteindelijk bij de clitoris zelf bent. Neem je tijd, ontspan en je zult een orgasme bereiken.

2. G-spot orgasme

G-spot orgasmes zijn het seksuele equivalent van een Olympische gouden medaille; voor sommige mensen - krachtiger en intenser dan "clitorale orgasmes". Gezien de complexe structuur van de clitoris, geloven sommigen dat wanneer de G-spot wordt opgewonden, dit misschien gewoon een verlengstuk van de clitoris is.

De G-spot is een sterk erogeen gebied die kan worden gestimuleerd tijdens seksuele activiteit. Het is het vrouwelijke equivalent van de prostaat.

Hoe een G-spot orgasme te krijgen: Eerst plassen zodat je jezelf niet tegenhoudt van een climax, aangezien G-spot stimulatie kan leiden tot een gevoel van moeten plassen en vrouwelijke ejaculatie. Steek je middelvinger in de vagina, aan de navelzijde van het lichaam. Je voelt een gebied dat waarschijnlijk gegolfd is. Stop daar en gebruik een kom-hier-beweging om te stimuleren of een speeltje dat wrijft of trilt in dat gebied. 

Of, als je penetrerende seks hebt, probeer dan een standje dat je G-spot raakt – posities van achteren werken hier goed voor – en blijf het gebied stimuleren totdat je klaarkomt.

3. Gemengd orgasme

Gemengde orgasmes combineren clitorale stimulatie met een soort andere stimulatie, en dat kan eigenlijk een geweldige manier zijn - als je het clitorale orgasme eenmaal onder de knie hebt - om erachter te komen hoe andere delen van je lichaam aanvoelen. Dus theoretisch zou je een gemengd orgasme kunnen krijgen door je tepels en je G-spot tegelijkertijd te stimuleren, maar de meest voorkomende combinatie is clitoris en G-spot.

Hoe krijg je een gemengd orgasme: Als je zowel de G-spot als het clitorisorgasme onder controle hebt, ben je in topvorm - eigenlijk stimuleer je gewoon de G-spot terwijl je tegelijkertijd je clit stimuleert.

Of, als het tweaken van de tepel, bijten in de oorlel of de anus je op gang brengt, richt je aandacht daar dan op. Maar voor de meeste mensen die clitoris hebben, vergroot het betrekken van dat gebied je kansen op het bereiken van een gemengd orgasme.

4. Anaal orgasme

Er zijn gedeelde zenuwen van de voorste wand van het rectum naar de vagina. Dus voor eigenaren van vagina's kan het mogelijk zijn dat seksuele opwinding optreedt door rectale stimulatie. Bovendien strekken de benen van de clitoris zich helemaal uit tot aan de anus, dus stimulatie van de achterdeur kan ook de clitoris stimuleren. Hoe krijg je een anaal orgasme: Om het anaal spel te vergemakkelijken door eerst een vinger in te brengen met extra anaal glijmiddel zodat je de gever en de ontvanger kunt zijn. Gebruik ook veel glijmiddel en werk langzaam naar binnen.

Als je iets in het anale kanaal stopt, duw dan op dezelfde manier naar de navel, zoals je zou doen in de vagina. Op die manier heb je dezelfde mogelijkheid om dat centrale zenuwgebied te stimuleren.

Bekijk ook eens: 10 Tips voor je eerste keer seks

5. C-spot orgasme

De C-spot is je baarmoederhals en omvat zenuwuiteinden in de baarmoederhals en rond de baarmoeder. Anatomische verschillen kan van invloed zijn op het vermogen van een persoon om een cervicaal orgasme te bereiken, evenals de grootte van de penis van een partner. Zwaar stoten met een bijzonder goed bedeelde partner kan pijn doen, dus communiceer over hoe cervicale stimulatie voor je voelt.

Hoe een cervicaal orgasme te krijgen: De sleutel tot een cervicaal orgasme is de opbouw. Je hebt een grotere kans om er een te bereiken - en om te genieten van aangename, in plaats van pijnlijke C-spot-sensaties - als je erg opgewonden bent. Bewaar dus diepe penetratie totdat je bijna klaar bent en laat je partner dan stoten (of gebruik een seksspeeltje of vinger) zodat ze je baarmoederhals raken.

6. Tepelorgasme

Je weet waarschijnlijk al waar en wat de tepels zijn, maar wat je misschien niet weet, is dat sommige mensen alleen door hun stimulatie een orgasme kunnen krijgen. Er zijn onderzoeken waar 30% van de vrouwen melde dat ze op een bepaald moment in hun leven een borstorgasme hadden gehad.

Wanneer de tepels worden gestimuleerd, komt oxytocine vrij, wat dezelfde samentrekkingen van de baarmoeder en de vagina veroorzaakt die gepaard gaan met een orgasme. Dit zorgt voor meer bloedtoevoer naar de geslachtsorganen en kan een orgasme veroorzaken. Hoe krijg je een tepelorgasme: "Als het gaat om tepel-/borstplezier, hou niet te veel vast aan het doel van een orgasme. Concentreer je op het plezier en kijk waar het toe leidt.

7. Coregasme

Een coregasme is wanneer je traint en je hebt orgasmes, alleen al door de fysieke activiteit, 

Hoe een coregasme te krijgen: Helaas is dit misschien niet iets waarvoor je je lichaam kunt trainen. Het lijkt erop dat mensen dat soort dingen doen en het is vaak vervelend, vaker wel dan niet. Want ja, trainen in een overvolle sportschool en niet kunnen voorkomen dat je klaarkomt, kan lastig worden. Coregasmen komen op twee manieren voor: De ene is door te rennen, waarbij je dijen tegen elkaar wrijven en je een beetje indirecte clitorale stimulatie krijgt. Maar de meest voorkomende is van kerntrainingen. Sommige mensen met vagina's krijgen ze door gewoon sit-ups te doen. Anderen ervaren ze door yoga-achtige praktijken, of door in een brugpositie te zijn waar je echt je kern bezighoudt Dus misschien is het meer een soort experiment om thuis te trainen...

8. Huidorgasme

Een huidorgasme wordt ook wel 'frisson' genoemd, zoals de tinteling die door je ledematen gaat als je een bijzonder aangrijpend liedje hoort. Misschien krijg je kippenvel, misschien gaan je haren recht overeind staan, of misschien krijg je een beetje rillingen.

Hoe krijg je een huidorgasme: Onderzoek toont aan dat huidorgasmen meestal worden veroorzaakt door muziek, maar emotioneel suggestieve scènes in films, bewegende kunstwerken of zelfs andere mensen met wie je een heel speciale band voelt, kunnen frisson opwekken. Het is echter een onvoorspelbare.

9. Adem orgasme

Seks wordt vaak in een hokje gestopt met een fysieke handeling waarbij de geslachtsdelen betrokken zijn, maar de realiteit is dat de heetste seks tussen onze oren plaatsvindt - en vaak wordt versterkt door hoe we onze adem en longen gebruiken Je adem beïnvloedt je interpretatie van sensaties en helpt je geest in een staat te brengen die bevorderlijk is voor het ervaren van plezier. Dat wil zeggen dat je in feite je weg naar een climax kunt ademen - terwijl je ook de opdringerige gedachten afwijst die het plezier kunnen afleiden.

Hoe een ademorgasme te krijgen: Kies een rustige, comfortabele plek om op je rug te gaan liggen. Plaats je hand op je buik, adem diep in door je neus, zodat je je hand voelt opkomen en dalen, en adem uit door een open mond. Begin langzaam met een mentale scan van je lichaam van top tot teen, terwijl je elk lichaamsdeel actief ontspant.

De manier waarop je ademt, heeft een grote invloed op je seksuele en orgastische reactie. En hoewel elk van onze lichamen uniek is, melden veel mensen dat diepe, langzame ademhaling hun orgasmes intensiveert en zelfs kan resulteren in meerdere climaxen. Maar omdat iedereen anders klaarkomt - of het nu gaat om ademhalingsoefeningen of fysieke aanraking - is er geen goede manier om dit te doen: Je moet experimenteren met verschillende soorten ademhaling om te zien wat voor jou werkt of dat nu snelle, oppervlakkige ademhalingen zijn, langzame, diepe ademhalingen, inademing door de neusgaten of een andere vorm van ademhaling die bijzonder goed voor je voelt, terwijl je jezelf voorstelt in een opwindend scenario.

10. Slaaporgasme of te wel de natte droom

Mensen van alle geslachten kunnen een orgasme krijgen in hun slaap. Orgasme gebeurt in de hersenen en de hersenen zijn 's nachts behoorlijk actief.

Hoe krijg je een slaaporgasme: Helaas is er geen manier om jezelf een slaaporgasme te bezorgen. Ze zijn leuk als ze gebeuren, maar je kunt niets doen om ze te creëren.

Dus ga je gang ... geef er een paar een werveling. Zelfs als je de eerste, tiende of honderdste keer geen orgasme krijgt, zul je nog steeds veel plezier beleven aan het leren kennen van je lichaam en zijn verlangens.  • Copyright © 2024 Condooms.be