Durex Condooms


Soort condoom


Omtrek


Textuur

Filteren
Sorteer op:

29 artikelen

  Durex Condooms

  Het Engelse merk levert al meer dan 90 jaar producten aan de consument die de seks nog leuker, veiliger en spannender maakt. Het merk staat voor duurzaamheid, betrouwbaarheid en uitmuntendheid. Durex oorspronkelijk begonnen in Londen, maar werd al snel verkocht over de hele wereld. Het is dan ook niet verrassend dat het marktaandeel van Durex een percentage heeft weten te bereiken van 26% wereldwijd en op Nederlandse bodem zelfs 80%.

  Durex gebruikt de beste grondstoffen tijdens de productie. De condooms worden bijvoorbeeld gemaakt van het allerbeste rubber latex. Hiermee worden de minimale eisen aan condooms altijd overtreft. Ook worden de condooms op verschillende wijze getest voordat deze de markt bereiken. De testen worden elektronisch, met water en met lucht gedaan. Mochten bepaalde condooms niet geheel of helemaal niet door de test komen, dan kiest Durex ervoor om de gehele partij te vernietigen. De condooms van Durex moeten 40 liter lucht kunnen opvangen. Dit is veel hoger dan de minimale eisen, dit is voor condooms namelijk 18 liter lucht.

  Na 80 jaar heb je als bedrijf een hoop ervaring op het gebied van produceren en testen van de producten. Durex kwam door al deze ervaring als eerste op de markt met producten zoals: condooms met glijmiddel, smaak en/of kleur. Ook aan de vorm en pasvorm van het condoom werd gesleuteld en verbeterd. Hierdoor ontstonden er condooms met ribbels, noppen en een anatomische pasvorm. Latexvrije condooms voor mensen met een latexallergie zijn dan ook door Durex als eerste op de markt gebracht. Je kan zo stellen dat Durex een enorme marktleider is en daarmee vooroploopt met de nieuwste technieken en technologieën.

  Condooms in Nederland en ook Europa moeten zijn voorzien van een CE-keurmerk. Dit keurmerk staat voor de strenge controle tijdens de productie op onder andere kwaliteit van de producten en opslag na productie. Fabrikanten dienen de producten te registreren onder bepaalde batchnummers wanneer deze worden uitgeleverd naar de klanten. Op deze manier kunnen de producten snel gelokaliseerd worden wanneer er toch iets mis is en de producten moeten worden teruggeroepen. Ook de condooms van Durex zijn voorzien van batchnummers en een CE-keurmerk.

  Onze top-10 Durex condooms

  1. Durex Orgasm Intense condooms
  2. Durex Invisible extra glijmiddel condooms
  3. Durex Invisible extra dun condooms
  4. Durex XL Power condooms
  5. Durex Feeling Sensitive condooms
  6. Durex Pleasure Me condooms
  7. Durex Performa condooms
  8. Durex Classic Natural condooms
  9. Durex Feeling Sensual condooms
  10. Durex Love condooms

  Welke maten Durex condooms heb je?

  De condooms van Durex zijn verkrijgbaar in de maten 52, 56 en 57. Dit zijn maten op basis van de nominale breedte van het condoom. Niet elke penis heeft dezelfde grote of lengte, daarom zijn er ook verschillende maten condooms en is het belangrijk de juiste maat te dragen tijdens de daad. Een condoom wat te klein is kan namelijk de penis afknellen en een te groot condoom kan afglijden waardoor beide partners niet veilig zijn.

  Hieronder wordt een tabel weergegeven om de maat te bepalen voor Durex condooms. De lengte van de penis is minder belangrijk omdat het condoom meestal lang genoeg is voor elke penis.

  Omtrek in cm

  Condoom maat

  > 10 cm

  47 mm

  10 - 11 cm

  49 mm

  11 - 11,5 cm

  53 mm

  11,5 - 12 cm

  57 mm

  12 - 13 cm

  60 mm

  13 - 14 cm

  64 mm

  > 14 cm

  69 mm

  Wat zijn de beste Durex condooms?

  Misschien is uw belangrijkste zorg bij het zoeken naar een condoom uit te vinden welke het beste voor je is. Durex beantwoordt aan de behoeften van alle mannen en heeft een indrukwekkend en innovatief assortiment condooms dat verkrijgbaar is in verschillende maten. Alle opties vallen in een van de volgende categorieën:

  • Durex Classic Originals condooms: De originele Durex condooms, Durex Classic Originals is geschikt voor de meeste mannen. Ze hebben een nominale breedte van 56 mm en zijn 190 mm lang. Met een dikte van 0,065 mm zorgen ze voor de juiste balans tussen gevoel en weerstand. Durex Classic Orginals condooms zijn met siliconen glijmiddel.
  • Durex dunne en ultradunne condooms: de condooms in deze serie zijn ontworpen om een ongelooflijke seksuele ervaring te bieden en zijn ontworpen voor een huid-op-huidgevoel. Ze zijn dunner dan Durex Classic Originals en toch geschikt voor alle soorten seks, inclusief vaginaal, anaal en oraal. Durex Thin en  Durex Feel Thin Extra Thin condooms hebben verschillende maten voor mensen die kleine, normale of grote condooms nodig hebben, en hun dikte varieert van 0,045 mm tot 0,055 mm.
  • Durex Originals Extra Safe Condooms: Geschikt voor mensen die van ruigere of anale seks houden, deze condooms met extra glijmiddel zijn dikker dan Durex Classic Originals maar hebben dezelfde maat. Een grotere hoeveelheid glijmiddel maakt ze ook geschikt om vaginale droogheid tegen te gaan en het plezier voor je partner te vergroten.
  • Durex Originals XXL En Durex Nude XL condooms: Ideaal voor diegenen die het gevoel van Durex Classic Originals condooms prettig vinden maar een grotere maat nodig hebben, de Durex Nude XL condooms bieden meer comfort. Deze condooms hebben een nominale breedte van 57 mm en zijn doorgaans 205 mm lang. De Durex Originals XXL zijn 60 mm condooms voor een penis met een omtrek 12 tot 13 cm.
  • Durex condooms met ribbels en stippen: deze condooms zijn ontworpen met uw partner in gedachten en zijn speciaal gemaakt om de vaginale stimulatie te verhogen en uw partner te helpen een snellere en krachtigere climax te bereiken. Opties zijn onder meer producten uit het Durex Pleasure Me en Durex Orgasm'Intense assortiment. Beide typen hebben dezelfde easy-on vorm, een nominale breedte van 56 mm en grote stippen en ribben die zo zijn geplaatst dat ze de G-spot stimuleren. Het belangrijkste verschil is het type smeermiddel dat wordt gebruikt. Durex Pleasure Me -condooms zijn gecoat met normaal glijmiddel op siliconenbasis, terwijl Durex Orgasm'Intense de Desirex-gel van het merk bevat die een verwarmend, verkoelend en tintelend effect heeft in één.
  • Durex Nude latexvrije condooms die echt aanvoelen als huid-ophuid gevoel: Hoewel de meeste Durex-condooms zijn gemaakt van natuurlijk rubberlatex, heeft het merk ook een reeks latexvrije condooms ontwikkeld voor gebruikers met allergieën of een gevoelige huid. Beide opties zijn dikker dan Durex Classic Originals, maar bieden toch een nauwsluitende pasvorm die huid-op-huid sensaties geeft. Qua maat kun je dezelfde pasvorm en comfort verwachten als Durex Classic condooms.
  • Condooms met Durex-smaak: perfect voor orale seks of gebruikers die niet van de geur van latex houden, deze condooms kunnen een vleugje zoetheid in uw slaapkamer brengen. De gearomatiseerde condooms van het merk zijn verkrijgbaar in een breed scala aan smaken, waaronder aardbei, kers, tropisch fruit en chocolade, om er maar een paar te noemen.
  • Durex heeft geen vrouwencondoom

  Kunnen Durex-condooms breken?

  Hoewel Durex-condooms zijn gemaakt van zeer sterke, resistente materialen die hebben bijgedragen aan het succes van het merk, kunnen ze breken of barsten als ze niet op de juiste manier worden gebruikt, op de juiste manier worden bewaard of als de houdbaarheidsdatum is verstreken. Dit is echter niet alleen het geval voor Durex, condoombreuk kan optreden, ongeacht het merk dat je gebruikt. Voorkom SOA's bij mannen of vrouwen en zwangerschappen. Hier is een handige lijst met de meest voorkomende oorzaken van condoombreuk, zodat je weet wat je niet moet doen:

  • Verkeerde condoommaat gebruiken: Een te strak condoom kan breken of scheuren door verhoogde spanning en wrijving tijdens het vrijen. Tegelijkertijd kan het gebruik van een te groot condoom ervoor zorgen dat het condoom tijdens de seks van de penis afglijdt, dit is ook gevaarlijk.
  • Gebrek aan glijmiddel: Bij onvoldoende natuurlijk glijmiddel kan de grotere wrijving ervoor zorgen dat het condoom breekt en ook pijn en irritatie veroorzaken voor jou en je partner. Het gebruik van extra glijmiddel wordt aanbevolen om de symptomen van vaginale droogheid te bestrijden of voor anale seks. Alle Durex condooms zijn compatibel met alle intieme glijmiddelen van het merk.
  • Gebruik van condooms die verkeerd zijn bewaard: Hitte en direct zonlicht kunnen de structuur van het condoom beschadigen, waardoor het kan breken. Alle condooms, Durex of anderszins, moeten op een koele, droge plaats worden bewaard. Je kunt condooms een paar uur in je portemonnee bewaren, maar het is niet aan te raden om een condoom te gebruiken dat al dagen in je portemonnee of broekzak zit. Door hitte en direct zonlicht kunnen condooms bederven, worden ze veel minder resistent en sterk en zelfs licht stoten kan ervoor zorgen dat een condoom dat verkeerd is opgeborgen kapot gaat.
  • Gebruik van verlopen condooms: verlopen condooms worden niet langer als veilig beschouwd en moeten onmiddellijk worden weggegooid. Op alle condoomfolies staat een houdbaarheidsdatum, ook op de buitenverpakking moet duidelijk een houdbaarheidsdatum staan. Zorg ervoor dat u zich eraan houdt, want zodra deze datum is verstreken, moeten alle ongebruikte condooms worden weggegooid en niet meer worden gebruikt. Nogmaals, het materiaal waarvan condooms zijn gemaakt, begint te bederven zodra de houdbaarheidsdatum is verstreken, wat kan leiden tot breuken.
  • Onjuist gebruik: Het is essentieel om op te letten bij het uitpakken en omrollen van het condoom over uw penis. Als u de folieverpakking met uw tanden scheurt of een schaar gebruikt om deze te openen, kan het condoom doorboren. Lucht die in de speentip achterblijft tijdens het rollen van het condoom kan ervoor zorgen dat het tijdens geslachtsgemeenschap of ejaculatie breekt. Scherpe sieraden kunnen het ook beschadigen, terwijl een verkeerd geplaatst condoom van je penis kan glijden of breken door onvoldoende smering.

  Is de kans groter dat dunnere condooms breken?

  Niet noodzakelijk. De dikte van het condoom heeft weinig tot geen invloed op de weerstand. Zolang het volgens de instructies wordt gebruikt en bewaard, heeft een dun condoom dezelfde weerstand als een dik condoom. De dikte van een condoom wordt ook beïnvloed door het materiaal waarvan het is gemaakt, waarbij latexvrije condooms doorgaans dikker zijn dan latexcondooms.

  Zijn Durex-condooms veganistisch?

  Durex gebruikt nog steeds caseïne, een eiwit van dierlijke oorsprong, in sommige van hun latex condooms. Condooms.be heeft echter ook veganistische opties voor gebruikers die allergisch zijn voor caseïne of een veganistische levensstijl leiden. In de categorie vegan vind je alle non-latex condooms van het merk, waaronder Glyde Latexvrije condoomsMy.Size pro condooms 

  Hoe kies je de juiste maat Durex condoom?

  Durex hield rekening met de verschillen tussen penisgroottes. Net als onze voeten zijn penissen er in alle soorten en maten. Je zult blij zijn te weten dat Durex condooms produceert die geschikt zijn voor bijna alle gebruikers. De meeste mannen in Nederland en Europa zullen merken dat de normale maten van het merk precies goed passen. Als de Durex Classic Originals condoommaat te strak of te los zit, neem dan gewoon een maat groter of kleiner. We geven duidelijk de nominale breedte (in mm) weer van de condooms die we hier op Condooms.be op voorraad hebben, wat het makkelijker maakt om jouw perfecte pasvorm te vinden.

  Het vinden van de juiste condoommaat is slechts een deel van het raadsel! Het is absoluut noodzakelijk dat je weet hoe u een condoom op de juiste manier omdoet, zodat het condoom een effectieve barrière vormt om zwangerschap en de overdracht van soa's te voorkomen.

  Bekijk ook eens: beflapjes

  Wanneer is Durex uitgevonden?

  Durex is een condoommerk dat oorspronkelijk is ontwikkeld en geproduceerd in Londen, Verenigd Koninkrijk, door The London Rubber Company en British Latex Products. De London Rubber Company gebruikte voor het eerst de merknaam Durex in 1929 en het bedrijf begon in 1932 met de productie van condooms.

  Durex is het acroniem voor duurzaamheid, betrouwbaarheid en uitmuntendheid, drie kernwaarden die gebruikers hebben geïnspireerd en hebben bijgedragen aan de wereldwijde populariteit van het merk Durex.

  Tegenwoordig is het merk Durex eigendom van het Britse bedrijf Reckitt Benckiser en is het een van de best verkopende condoommerken ter wereld, met meer dan 30% van de wereldwijde condoommarkt. In de afgelopen decennia heeft het bedrijf het Durex-productassortiment ook uitgebreid met een selectie condooms, intieme glijmiddelen en verschillende seksspeeltjes.

  • Copyright © 2024 Condooms.be